august 06

Smittede personer har reist med Color Line mellom..

Smittede personer har reist med Color Line mellom Hirtshals og Kristiansand skriver Folkehelseinstituttet i en melding.

Color Line har blitt varslet av Folkehelseinstituttet om at noen av deres passasjerer på to turer med SuperSpeed 1 fra Hirtshals til Kristiansand i ettertid har testet positivt for covid-19.

Den ene overfarten fra Hirtshals til Kristiansand var 4. august med avgang kl. 12.15, den andre var med samme skip og reiserute om natten fra 29. juli til 30. juli med avreise kl. 20.45.


Tre passasjerer fra den første seilingen og en personer fra den andre seilingen har i etterkant testet positivt for covid-19.

– Risikoen for at andre passasjerer kan ha blitt smittet på de to seilingene er liten, men vi ber alle følge med på egen helsetilstand og ta kontakt med helsetjenesten dersom de føler seg syke, sier forsker Petter Elstrøm ved Folkehelseinstituttet.

Under den første seilingen er det hovedsakelig personer som reiste på business class som kan ha blitt eksponert for smitte. Personer som har bestilt sete i nærheten av vedkommende passasjer blir kontaktet og fulgt opp av kommunen der de bor.

– Det er ikke sannsynlig at smitten har skjedd på skipet, men FHI kan ikke utelukke at personer som har vært i kontakt kan ha blitt utsatt for smitte. Derfor er det viktig at personer på disse to seilingene er oppmerksomme på symptomer på koronavirus, og raskt tar kontakt med kommunehelsetjenesten ved tegn til sykdom, sier forsker Petter Elstrøm ved Folkehelseinstituttet.

Alle kontaktpersoner for reisende på disse seilingene vil bli kontaktet på SMS og e-post av Color Line, og eventuelt eksponerte ansatte blir håndtert i henhold til anbefalinger fra Folkehelseinstituttet.

Folkehelseinstituttet koordinerer kontakten mellom Color Line og de ulike kommunene som har passasjerer som har vært om bord.