august 13

Status koronavirus: Fem nye smittetilfeller i Indre Østfold + 1 i Fredrikstad. Tiltak..


status koronavirus iøstfold

Oppdatert torsdag 13 august:

Fem nye smittetilfeller i Indre Østfold

-Vi har i dag torsdag 13. august fått melding om fem nye smittetilfeller i Indre Østfold kommune. Tre av de fem tilfellene er nærkontakter, vi jobber fortsatt med smittesporing. I går testet vi 294 personer og i dag tester vi 318 opplyser kommunen på sine nettsider.

Vi minner om viktigheten av å teste seg dersom du har symptomer eller har vært i kontakt med en smittet person.

Fredrikstad

Per torsdag 13.august

Det er registrert ett nytt smittetilfelle siste døgn — aldersgruppe 25-49 år, smittet i utlandet. Totalt antall bekreftet smittede i Fredrikstad er nå 140.

Sarpsborg

Per onsdag 12.august

-Det er totalt 97 personer i Sarpsborg som har fått påvist smitte. Av disse er 57 personer smittet av nærkontakt som også har fått påvist smitte, 18 personer er smittet i utlandet, mens resten har ukjent smitteårsak.

Det er påvist ett nytt tilfelle av koronasmitte i Sarpsborg siste døgn opplyser kommunen på sine nettsider.

1 person er bekreftet død som følge av korona-viruset. Nær sagt alle som har fått påvist smitte i Sarpsborg er registrert friskmeldte og ute av isolasjon.

Halden

Per tirsdag 11.august

-Det er registrert 3 nye smittetilfeller i Halden tirsdag. Personene har hatt nærkontakt med kjent smittet person. En av de smittede er et barn som har vært i SFO. Det er nå 55 personer hjemmehørende i Halden som har testet positivt for koronavirus.

Moss

Per onsdag 12.august

-Det er ingen nye smittetilfeller i Moss det siste døgnet. Det totale antallet som har fått påvist smitte gjennom hele pandemiperioden er 135. Vi venter på svar fra 124 prøver som er tatt siste døgn

Rakkestad gjør tiltak

Publisert 13. august 2020

-Som et ledd i arbeidet med å bekjempe koronaviruset og informere våre innbyggere og gjester om viktigheten av å holde avstand og ikke samles i større grupper, vil Rakkestad kommune denne helgen (fredag og lørdag) ha en bil med 2 miljøarbeidere som vil oppsøke steder det erfaringsmessig samles en del mennesker og snakke med dem om koronasituasjonen, med smitte i samfunnet, og viktigheten av å følge de nasjonale rådene for smittevern.

Tiltaket er et positivt bidrag i Rakkestad kommune sitt arbeid for å bekjempe spredning av covid-19 smitten skriver kommunen på sine nettsider. Aktuelle steder kan være ulike sentrumsområder, badeplasser, ungdomsskolen mm.
døgn.