august 14

Med Monsen på villsporDet er fem år siden sist vi ble med Lars Monsen på villspor. Denne gangen skal han ikke finne frem til målet alene, men får følge av Jon Almås, Vita og Wanda, Bård Tufte Johansen, Herman Flesvig og Stian «Staysman» Thorbjørnsen skriver NRK i en melding:

Nye gjester

Nye gjester venter på hver tur. Uvant for turveteranen, som stort sett er vant til å bare ha hunder som selskap i villmarken.

– Hyggelig med følge

Lars Monsen venter på neste turfølge.

– Å få med følge på turene har bare vært kjempetrivelig, sier Monsen, og konstaterer at det blir mer humor og latter når man er flere på tur sammen.

– Det viktigste er uansett at jeg havner på tur med noen som er spennende å lære å kjenne, og det har det virkelig vært. Samtlige av gjestene har vært interessante personer som har mye å bidra med, både når det gjelder gode samtaler og på villmarksaktivitetene.

Bind for øynene

Monsen og deltakerne får bind for øynene når de transporteres ut i ødemarka. Dermed er de avhengig av å resonnere og se etter ting i terrenget som kan lede dem mot svaret om hvor de er og hvordan de finner frem til målet innen tidsfristen.

Krevende terreng

I løpet av hver tur må Lars og deltakerne tilbakelegge lange strekninger, som regel uten noen stier. Terrenget blir ofte krevende – alt fra 1000 meter rett opp, til elvekryssinger og stamping i myra. På veien venter ulike oppgaver og utfordinger.

Første sending er fredag 28. august kl. 20.05 på NRK1