august 22

To toppidrettsutøvere fra Østfold får sponsoravtale med fylkeskommunen


Orienteringsløperen Olav Lundanes fra Halden og roeren Erik Solbakken fra Moss har fått fylkeskommunens sponsoravtale for idrettsutøvere i verdenseliten. – Dette vil bety alt for satsingen min videre mot OL i Tokyo neste år, sa Erik Solbakken i en melding:

– Dette vil hjelpe meg utrolig mye, sa en svært fornøyd Erik Solbakken Stein Cato Røsnes/Viken fylkeksommune

Olav Lundanes er og har vært verdensledende i sin idrett over en lang periode. Han har flere gull i VM og EM. Erik Solbakken har blant annet sølv i U 23- VM 2016, er kvalifisert for OL og har i flere år vært i satsingsgruppa til Norges roforbund. Begge idrettsutøverne får kr. 100.000,-

Olav Lundanes deltok via TeamsStein-Cato Røsnes,/Viken fylkeskommuneLundanes og Solbakken fikk sine sponsoravtaler i Sarpsborg fredag 21 august. Fylkesråd for kultur og mangfold i Viken fylkeskommune, Camilla Eidsvold, var til stede under utdelingen.

Andre året

Dette er opprinnelig et sponsorat fra tidligere Østfold fylkeskommune og er nå videreført. Bryteren Grace Bullen fra Fredrikstad og skytter Henrik Larsen fra Mysen fikk sponsoravtaler i fjor.

Sponsoratet gjelder for toppidrettsutøvere fra Østfold og har disse retningslinjene:

Utøver må være boende i Østfold og ha sin toppidrettssatsning i Østfold / Utøver må opprinnelig være fra Østfold, men kan være boende andre steder i form av sin satsning

Utøver må være en god ambassadør og rollemodell for Østfold og unge utøvere gjennom å fremvise gode holdninger som idrettsutøver

Medalje

Krav til prestasjon (ett av de tre alternativene må kunne dekkes)

Medalje i olympiske leker (OL) eller Paralympics, eventuelt plassering blant de tre beste i verdenscup sammenlagt i olympiske eller paralympiske idretter. Alternativt toppresultater i OL, Paralympics, VM, i spesielle tilfeller EM, og/eller konkurranser på tilsvarende nivå.

Sterke plasseringer i OL, Paralympics og VM, særdeles gode resultater i EM og verdenscup, eller i konkurranser på tilsvarende nivå.

For utøvere som gjennom god resultatutvikling i internasjonale mesterskap og konkurranser viser at muligheten for å nå verdenstoppen i sin idrett er stor. Stipend / støtte kan gis inn mot en konkret satsing mot større mesterskaper som OL/ Paralympics, VM og EM.

I alt seks idrettsutøvere fra Østfold søkte på denne tilskuddsordningen i år.