august 26

Nye røde land – men studenter kan reise på rødt


Studenter kan få korona-erstatning uansett hvor de er i verden. Foto via Gjensidige / presse


I kveld var UD ute med nye reiseråd (Tyskland og Liechtenstein m.m.). Kartet endrer seg kontinuerlig, men for studenter er det konstant. Å studere i utlandet vurderes som en nødvendig reise. Derfor har Gjensidige valgt å la studentene «gå» på rødt.


– Det betyr at dersom du drar på studier hvor som helst i verden, uavhengig av rødt eller gult, vil vi gi erstatning også dersom du blir rammet av Covid-19, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige i en melding:

– Myndighetene har vært klare på at det er viktig å tilrettelegge for studenter i utlandet. Derfor har vi valgt å følge opp dette, til tross for at det innebærer «rød reising» sier Rysstad. Gjensidige har for tiden pågang av studenter som lurer på hvordan de skal forholde seg til dette viktige temaet.

– Flere er usikre, og må vite hva de skal forholde seg til. Men det skal også nevnes at dersom en student har bestilt billett til land mens det var rødt, kan de ikke angre seg og få erstattet en avbestilling av selve billetten, sier han.

Avbestillinger

Har du bestilt reise til et av områdene som nå går fra gult til rødt, dekker vi avbestilling fra og med 26. august dersom reisen ble bestilt før 14. mars eller i en periode mens landet var gult (eller grønt). Befinner du deg allerede i et land eller en region som går fra gult til rødt vil du være dekket av reiseforsikringen på vanlig måte.

Sjekk alltid først med turoperatør hvilke utgifter som refunderes derfra. Det er eventuelle overskytende utgifter som erstattes gjennom reiseforsikringen.