september 02

Til helgen fylles Norge opp av telt og hengekøyer


NATT I NATUREN: En #nattinaturen kan tilbringes akkurat hvor og med hvem du vil, forklarer arrangøren. Foto: Norsk Friluftsliv


#nattinaturen går av stabelen over hele landet førstkommende lørdag. Med friluftsinteressen på topp i befolkningen, satser arrangøren på ny deltakerrekord.

– Det magiske er at selv om én ligger i hengekøye i skogen i Alta, en annen telter i hagen sin i Mandal og en tredje sover i Oslomarka, så ligger vi alle under den samme himmelen, sier Lasse Heimdal, generalsekretær i fellesorganisasjonen Norsk Friluftsliv i en melding:,

Lørdag 5. september inviterer de og flere lokale arrangører igjen hele Norge til å finne fram soveposen og ta en lørdagskveld utenom det vanlige, når #nattinaturen går av stabelen.

Forventer høy deltakelse

Friluftsliv er svært populært om dagen, og nylig kom en Ipsos-undersøkelse som viste at nær 1,5 million overnattet ute i løpet av sommeren.

Derfor har Norsk Friluftsliv forventninger om at fjorårets rekord på opp mot 100 000 deltakere under #nattinaturen skal ryke førstkommende lørdag.

– For mange er det blitt en tradisjon å delta hvert år, så dette er en kveld mange har et forhold til. I sommer har enda flere har fått øynene opp for uteovernatting, så det er absolutt grunn til å forvente høy deltakelse, sier generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Lasse Heimdal.

Åpner nasjonal friluftsuke

#nattinaturen er startskuddet for Friluftslivets uke, som er en nasjonal feiring av naturen og friluftslivet.
Målet er å invitere hele Norge med ut i naturen, og at flere skal få øynene opp uteovernatting.

– Alle er velkomne. Både du som aldri har overnattet ute før, og du som teller din tiende natt under stjernene denne sesongen. Er du nybegynner, er det helt innafor å legge seg til på balkongen eller slå opp teltet med barna i hagen, oppmuntrer Heimdal.

Fakta om Friluftslivets uke 2020:

Arrangeres landet over 5. – 13. september

Uka åpner med at hele Norge inviteres til å sove ute under #nattinaturen lørdag 5. september

Paraplyorganisasjonen Norsk Friluftsliv og dens 18 medlemsorganisasjoner med rundt 5000 lag og foreninger er initiativtakere til feiringen

www.friluftslivetsuke.no finner man nær 900 arrangementer for store og små, fordelt på fylker og datoer. De fleste er gratis