september 04

Rekordmange tok teorien i sommer, men 25 000 strøk


Statens vegvesen har gjennomførte rekordmange teoriprøver i sommer. I juni, juli og august var det 68 342 som tok teoriprøven skriver Statens vegvesen i en melding:

Det er 20 731 flere enn samme periode i fjor. Dette til tross for at det er færre personer i teorirommet for å opprettholde kravet til en meters avstand.
– Vi holdt stengt fem uker i vår på grunn av korona, og jobber på kveldstid og helg for å øke kapasiteten. I midten av september regner vi med å ha gjennomført like mange teoriprøver som samme tid i fjor, sier avdelingsdirektør Frode Børstad.

25 365 strøk på teorien i sommer

Mange av de som tar teorien møter for dårlig forberedt.

– Med en strykprosent på 37 er det tydelig at mange tar for lett på teoriprøven. Flere tar teoriprøven før de er klar, bare for å sjekke hvordan de ligger an. Det har vært stor etterspørsel etter teoriprøver i sommer, og vi hadde ønsket at kandidatene stilte bedre forberedt slik at flere fikk tatt teorien, sier avdelingsdirektør Frode Børstad i Statens vegvesen.

Hvis du stryker på teoriprøven må du vente to uker før du kan ta den på nytt. Time bestilles på vegvesen.no/timebestilling

Dette må du kunne

De som har øvelseskjørt mye og forstår samspillet i trafikken har bedre forutsetninger for å bestå teoriprøven. Det holder ikke å ta noen tester på nett, teoriprøven henger sammen med de praktiske ferdighetene.


Foto via Statens vegvesen