september 09

Færre i karantene i Fredrikstad og gledelig nedgang i smitte i Sarpsborg

Fredrikstad

Antall personer tilknyttet kommunens skole-, barnehage- og helsetjenester i karantene, har falt kraftig de siste dagene opplyser kommunen på sine nettsider:

På mandag var 1097 personer i karantene. Onsdag morgen er tallet redusert til 649 personer.

Tallene forandrer seg stadig. Smitte hos enkeltelever eller lærere, kan føre til at opptil 100 personer må i karantene. Karantene som tiltak berører med andre ord mange personer utover den som er smittet. Pr. i dag er det imidlertid vårt viktigste tiltak i kampen mot koronaviruset, og det har foreløpig vist seg å ha god effekt. Fredrikstad kommune minner derfor alle om å overholde karantene- og isolasjonsplikten ved smitte.


Sarpsborg

Gledelig nedgang i smitte opplyser Sarpsborg kommune på tirsdag:

Det er registrert tre nye positive koronatilfeller i Sarpsborg siste døgn. -Dette er en gledelig utvikling og kanskje kan det tyde på at vi har passert toppen, sier kommuneoverlege Hilde Skyvulstad.

I dag, tirsdag, har det kommet svar på 225 tester. Og det er altså kun tre av disse som er positive.
-De tre positive tilfellene kan spores tilbake til det store utbruddet. Disse tre er nærkontakter av tidligere kjente tilfeller og dermed har de også vært i karantene. Dette innebærer at de tre nye tilfellene ikke resulterer i nye nærkontakter som må gå i karantene eller testes. Dette betyr at vi fortsatt har god kontroll på situasjonen, forteller kommuneoverlege Hilde Skyvulstad.

Antallet smittetilfeller i Sarpsborg viste en jevn stigende tendens fram til toppnivået på søndag med 25 nye smittede på ett døgn. I går var det syv nye tilfeller og i dag altså tre nye.

-Dette er en svært gledelig utvikling. Kanskje kan det tyde på at vi er over det verste for denne gang, sier kommuneoverlegen.

Hun forventer imidlertid nye smittetilfeller også i dagene framover. Også i dag er det mange som har testet seg for korona og svarene på de fleste av disse forventes i morgen.

900

Det er nå rundt 900 personer i karantene, først og fremst elever og lærere ved byens skoler. Det er en liten nedgang fra i går.