september 10

100 nye korona-saker hver dag


Foto via Gjensidige

I går var UD ute med nye reiseråd. Kartet endrer seg kontinuerlig, og skademeldingene fortsetter å strømme inn. Siden juli har Gjensidige i gjennomsnitt registrert 100 nye saker daglig.

– Vi har foreløpig lagt bak oss det største trykket, men fortsatt er det svært mange som melder saker og har behov for gode råd, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige i en melding:

Selskapet har siden 1. juli registrert over 6.700 saker relatert til Covid – 19, og er samlet oppe i rundt 50.000.

– Derfor må kundene fortsatt smøre seg med litt tålmodighet med tanke på oppgjøret. Vi har nå en behandlingstid på cirka 10 dager, sier han.

Dette hjelper vi kundene med

Befinner du deg allerede i et land eller en region som går fra gult til rødt vil du være dekket av reiseforsikringen på vanlig måte.

Hvis du av en eller annen grunn velger å trosse UDs råd og reise til et område som er rødt, dekker reiseforsikringen til Gjensidige likevel hendelser som ikke er knyttet til Covid-19.

De som har kjøpt reiser til de landene som nå går fra gult til rødt får som følge av de nye reiserådene erstattet avbestilling hvis reisen ble bestilt mens landet var gult (eller grønt).

Generelt anbefales å vente med å avbestille til så nær avreisedagen som mulig. Sjekk alltid først med turoperatør hvilke utgifter som refunderes derfra. Det er eventuelle overskytende utgifter som erstattes gjennom reiseforsikringen.

Til kunder som allerede befinner seg i land som går fra gult til rødt: Hold deg oppdatert på situasjonen, og følg de lokale smitteverntiltakene. Kontakt også turoperatør eller flyselskap for å forsikre seg om at hjemreisen går som normalt.

Dette dekkes ikke

Så raskt som situasjonen endrer seg, anbefaler Gjensidige ingen å bestille reiser nå.
Forsikringen gir ikke rett til erstatning for fremskyndet hjemreise eller tapte feriedager hvis ferien avbrytes fordi smittesituasjonen i det landet du befinner deg endres, eller landet du er i endres fra gult til rødt.

Hvis du for eksempel ønsker å booke om reisen din for å unngå karanteneplikten må eventuelle merutgifter betales av egen lomme. Forsikringen dekker heller ikke utvidet hotellopphold som følge av en eventuell karantene. Dette er en risiko du tar på deg dersom du velger å reise i en så uforutsigbar tid som nå.