september 11

Ingeborg klar for country i «Stjernekamp»


Ti artister i Stjernekamp har blitt til ni, som nå blir utfordret i country. Gjestedommere denne uka er Idol-legenden Kurt Nilsen sammen med artist og programleder Malin Pettersen skriver NRK før lørdagens sending:
Stjernekamp 2020 - MGP
På MGP-sendingen forrige lørdag måtte Anita Hegerland forlate konkurransen. Nå er det klart for countrykveld.F.v. Myra, Kåre Magnus Bergh, Anita Hegerland, Hege Øversveen, Ingeborg Walther og Sandra Lyng.Forrige lørdag var det Anita Hegerland som måtte forlate Stjernekamp etter å ha fått færrest stemmer av TV-seerne. De ni artistene som nå står igjen i konkurransen, må overbevise dommerpanelet og seerne med sine prestasjoner i countrysjangeren. Nok en artist må forlate Stjernekamp etter lørdagens sending.

Gjesteprogramleder

Kveldens gjestedommere er Kurt Nilsen og Malin Pettersen.

Her er låtene artistene skal synge denne kvelden, i tilfeldig rekkefølge.

Alex Rosén: Sixteen Tons – Tennessee Ernie Ford, 1955 (originalversjon Merle Travis, 1947)

Emil Solli-Tangen: Modern Day Bonnie and Clyde – Travis Tritt, 2002

Sandra Lyng: Jolene – Dolly Parton, 1973

Vegard Bjørsmo: If It Hadn’t Been for Love – The Steel Drivers, 2008

Odd Einar: Tennessee Whiskey – Chris Stapleton, 2015 ((originalversjon George Johnes, 1983)

Myra: Hurt – Johnny Cash, 2002 (originalversjon Nine Inch Nails, 1984)

Knut Marius Djupvik: I Still Believe in You – Vince Gill, 1992

Hege Øversveen: You’re Still The One – Shania Twain, 1998

Ingeborg Walther: Here for the Party – Gretchen Wilson, 2004
Stjernekamp 2020 . country
Kurt Nilsen og Malin Pettersen sitter i dommerpanelet sammen med Mona B. Riise på countrykvelden i Stjernekamp.

Dommerpanelet

Kurt Nilsen har vært mentor for artistene under øving denne uka. Han ble kjent for det norske folk da han vant den første sesongen av «Idol» på TV 2 i 2003 og «World Idol» året etter. I 2008 gikk han fra Idol-Kurt til Country-Kurt med countryalbumet «Rise to the Occasion». Det inneholder blant annet en duett med legenden Willie Nelson, «Lost Highway».

I dommerpanelet er også Malin Pettersen med. Hun har en høy stjerne som artist innen country/bluegrass og vant Spellemannpris 2018 for albumet «References Pt. 1». Hun spiller også i bandet Lucky Lips. Hver søndag er hun programleder på NRK P13 i americana-programmet «Kåbbåy».

Sammen med Kurt og Malin møter vi Mona B. Riise, som er fast dommer i Stjernekamp.

Sendes

Sendingen går lørdag 12. september kl. 19.50 direkte fra studio i Nydalen i Oslo.
Stjernekamp 2020