september 16

Rykket ut etter melding om båt/kanoer som kantret. -Opp mot 16 personer i vannet


Onsdag formiddag ved Kl 10.45-tiden kommer en dramatisk melding om båt/kanoer som har kantret ved Langholmen i Fredrikstad. Flere personer i vannet..

16?

Det er anslagsvis 16 personer i sjøen, opplyste Erik Willassen i HRS Sør til VG. Det skal være snakk om en skoleklasse.

-Etter det NRK erfarer har elever fra Glemmen videregående skole hatt aktivitetsdag i området utenfor badeplassen Foten.

Skoleklasse

-Det vi vet så langt er at det har vært 24 personer på tur i flere kanoer, der noen av kanoene har veltet sier Willersen ved Hovedredningssentralen til Dagbladet.

Noen er tatt i land, noen er plukket opp av båter og noen av helikopter. Vi holder nå på å summere opp for å se om noen kan være savnet, sier Willersen.

Redningshelikopter

Nødetater, redningshelikopter fra Rygge og redningsskøyta er sent til stedet.

Alle i sikkerhet

-Det er kontroll på samtlige personer. Ingen skal være skadd, men noen er litt kalde. Blir ivaretatt av helse. Totalt 24 personer fra en videregående skole som har vært på kanotur

Glemmen videregående skole:

-Noen av våre elever havnet i vannet i forbindelse med en kanotur. Dette har utløst en stor redningsaksjon. Alle involverte elever og ansatte er nå tatt på land og er etter forholdene i god behold. Noen er kalde. Alle blir undersøkt av helsepersonell. Skoleledelsen er på plass på stedet og jobber nå med kriseoppfølging.

Aktuell link