september 16

Tredje kull med trainee på sykehuset Østfold


Fra v. Luul Abdulkarid, Anne-Marthe Sande, Fatomatta Jallow, Grete Marie Johansen, Marthe Lintho Orderud, Silje Marie Olsen, Dioanne Rubillos Monteroso og Madeleine Falck. Mathilde Linna er ikke på bildet. Foto via Sykehuset Østfold

Et nytt kull

Et nytt kull med trainee helsefagarbeidere gjennomgår introduksjonskurs i Sykehuset Østfold denne uka, og skal begynne å jobbe på døgnområder fra neste uke.

Det nye kullet med trainee helsefagarbeidere er en blanding av både nye og kjente medarbeidere opplyser sykehuset i en artikkel:

– Tre av dem har vært lærling hos oss i to år, og tre av helsefagarbeiderne har dessuten vært tilknyttet bemanningspoolen i sykehuset, sier Merete Magnussen Jansen, seksjonsleder LIS1/trainee.

14. september var det nøyaktig to år siden Sykehuset Østfold tok imot det aller første kullet med trainee helsefagarbeid. Sykehuset Østfold var først i Helse Sør-Øst til å tilby denne muligheten til helsefagarbeiderne.

– Av de ti som startet den gangen, har ni fortsatt i sykehuset. I fjor tok vi inn åtte til. De aller fleste som starter som trainee hos oss har valgt å fullføre traineeprogrammet, og det er veldig flott. Det er bra for sykehuset, og det er veldig hyggelig å se at de som har blitt tatt inn i traineeprogrammet også har søkt stillinger og blitt valgt, sier Magnussen Jansen.

Bemanningsavdelingen

Det er bemanningsavdelingen som har ansvaret for organiseringen av traineeprogrammet, som bygger på de samme prinsippene som trainee for sykepleiere.

Aktuell link | sykehuset Østfold