september 17

Gjør klart for mange koronapasienter


Det er få innlagte pasienter med koronasmitte i sykehuset nå, men det gjøres klart for å kunne ta imot mange pasienter ved behov opplyser sykehuset Østfold på sine nettsider:

Møterom, bibliotek og undervisningsrom skal kunne bli pasientrom, og vanlige pasientrom er bygget om for å kunne ta imot pasienter med behov for respiratorbehandling.I 2. etasje i sykehuset på Kalnes starter byggeaktiviteten denne uka. Arealer som brukes av fagbiblioteket, undervisningsrom og møterom gjøres klare til å eventuelt kunne brukes som pasientrom dersom det blir stor pågang av covid-19-pasienter.

– I alt 32 pasienter vil kunne få plass i arealet som nå klargjøres. Det vil det bli tomannsrom, tremannsrom, og rom med fem og seks pasientsenger, sier Steinar Monge, seksjonsleder driftsservice.

Vil være forberedt

Medarbeidere fra teknisk avdeling skal i løpet av få uker gjøre arealene klare. Dører må flyttes og gjøres brede nok til at pasientsenger kan trilles inn og ut av rommene, pasientsignal og medisinsk gass og luft skal installeres, kontorer skal bygges om til desinfeksjonsrom, kjøkken og medisinrom. Våtrom med dusj skal også på plass.– Disse rommene vil først bli tatt i bruk til pasienter hvis det blir svært stor pågang av pasienter med covid-19. Vi har gjort flere andre endringer i sykehuset for å øke kapasiteten i forbindelse med pandemien, som vi vil benytte oss av først, sier Anette Siebenherz, avdelingssjef i klinikk for medisin.


Når ombyggingen er ferdig, vil rommene brukes som normalt av medarbeidere i etasjen igjen.
– Men dersom det blir behov for å ta rommene i bruk til pasienter, får vi nå mulighet til å gjøre forandringer raskt, sier Monge.


Mange endringer i sykehuset

Arealet i 2. etasje på Kalnes er foreløpig det siste omgjøringsprosjektet som teknisk avdeling setter i gang med i forbindelse med pandemien. I flere avdelinger er det satt opp vegger og dører, slik at man kan skille pasienter med smitterisiko fra andre.

Rommene i overvåkningsenheten i 3. etasje kan brukes til intensivpasienter. Dersom det er fare for smitte, har sykehuset kjøpt inn kabinetter som kan brukes i rommene når medarbeidere skal kle av og på seg smittevernutstyr.Aktuell link | sykehuset Østfold | foto via SØ