september 21

Varteig skole til regional finale i FIRST Lego League

Foto via Inspiria

The_Brainmasters fra Varteig skole er ett av lagene fra som skal delta i regionale finaler i FIRST Lego League. Før helgen ble laget invitert på besøk til INSPIRIA science center og fikk overrakt et nytt robotsett fra Equinor Morgendagens Helter.

Lørdag 7. november er det duket for regionale finaler i verdens største kunnskaps- og teknologikonkurranse for barn og unge mellom 10 og 16 år. Konkurransen har også i år opplevd stor interesse, men på grunn av smittevernsrestriksjoner ble det satt en øvre grense for hvor mange som kunne delta.

18 lag møtes i regionsfinalen i Sarpsborg, og The_Brainmastersgleder seg til å representere Varteig skole i konkurransen opplyser Inspiria i en melding:

– Det er jo veldig gøy og spennende å være med. Det er en opplevelse, sier deltaker Ole Johan Engh.

– Vi hadde første samling her om dagen, og det var stor gjensynsglede. De har det alltid gøy sammen, og det aller viktigste er samholdet, supplerer veileder Fredrik Reiten.

Skal forske på aktivitet

Årets tema har fått navnet RePLAY og handler om sport og aktivitet. Lagene skal identifisere problemstillinger om hvorfor mange mennesker ikke er like aktive som de burde være, og finne innovative løsninger på problemet de velger. The_Brainmasters ønsker derimot ikke å avsløre hva de skal forske på ennå:

– Vi har kommet opp med noen idéer i prosjektdelen, men det er hemmelig, forteller deltaker Signe S. Lunde med et lurt smil.

FLL-laget fra Varteig gikk helt til topps i den regionale finalen i fjor, og fikk dermed være med i den skandinaviske finalen i Roskilde i Danmark. Der konkurrerte flere hundre lag, og The_Brainmasters høstet mye skryt for sitt prosjekt fra flere hold.
– I fjor hadde vi en idé til en park som vil kalte Fellesparken, også lagde vi en modell i Lego, sier Signe videre.

I etterkant av finalen ble laget invitert til en samtale med eierne av Hafslundparken, som de hadde brukt som utgangspunkt for sin fellespark.

Fikk påmeldingsavgift og ny robot

Nytt av året er at flere lag har vært med i trekningen av både påmeldingsavgift, Challenge-sett og robotsett, som er spandert av Equinor Morgendagens Helter. Dette for å gi flere lag muligheten til å delta uten ytterligere kostnader Varteig-laget var blant lagene som ble trukket ut, og de ble overrakt premier av formidler Per Kristian Grytdal ved INSPIRIA science center.

– I disse tider er det ekstra hyggelig å få lov til å gi bort en liten gave på vegne av vår samarbeidspartner Equinor og talentprogrammet Morgendagens Helter. Vi håper at The_Brainmasters og de andre lagene får god start på konkurranseperioden, så skal vi jobbe for å lage årets regionale finale så bra som mulig etter forholdene, sier Grytdal.

Regionale finaler i Sarpsborg finner sted 7. november på INSPIRIA science center.


Fakta om FIRST LEGO League 2020:

Verdens største kunnskap- og teknologikonkurranse for barn og unge i alderen 4-16 år

Samarbeid mellom organisasjonen FIRST Scandinavia og talentutviklingsprogrammet Morgendagens Helter, hvor Equinor støtter talenter innenfor realfag, idrett og kultur.

Årets tema heter RePLAY, og handler om at deltakerne skal forske på egenvalgte problemstillinger innenfor sport og aktivitet.

Den regionale finalen i Sarpsborg arrangeres 7. november.