september 25

Drapsetterforskning i Sarpsborg! Mann i 50-årene funnet død


Øst politidistrikt fikk 23. september melding om at det var funnet en død person i sin leilighet i Sarpsborg sentrum. Da politiet kom til leiligheten, var det tydelig for politiet at den livløse personen hadde vært død en stund. Avdøde er en mann i 50-årene opplyser politiet i en melding:

Uklare

– Omstendighetene rundt dødsfallet var uklare, men etter en foreløpig rettsmedisinsk undersøkelse, har politiet nå åpnet drapsetterforskning, opplyser politiadvokat Anders Svarholt i Øst politidistrikt.


Drap

Den foreløpige rettsmedisinske undersøkelsen viser at avdøde har skader som er forenlig med drap.
– Slik politiet ser det i dag, er det ingen grunn til at andre skal føle seg utrygge etter denne hendelsen, sier politiadvokat Svarholt.

Politiet gjennomfører nå kriminaltekniske undersøkelser i avdødes leilighet og dette arbeidet vil fortsette gjennom helgen.

Øst politidistrikt er nå i begynnelsen av etterforskningen og vil gjennomføre både tekniske og taktiske etterforskningskritt.

– Den endelige rettsmedisinske rapporten vil konkludere med et mer nøyaktig tidspunkt for drapet. Politiet venter den endelige rapporten fra Rettsmedisinsk Institutt i løpet av neste uke, opplyser Svarholt.

Varslet

Pårørende til den avdøde er varslet.
Øst politidistrikt har bedt om teknisk bistand til etterforskningen fra Kripos.