oktober 01

Hiphop og gruppeoppgave i ukas «Stjernekamp». Ukas låter..

Foto via NRK

Hiphop

Artistene skal nok en gang ut på dypt vann i Stjernekamp, når klassikeren hiphop står for tur. I tillegg skal de løse en uhøytidelig gruppeoppgave med eurodance som tema.

Åtte artister ble til seks under Stjernekamp 26. september. Vegard Bjørsmo, Emil Solli-Tangen, Knut Marius Djupvik og Odd Einar Nordheim var blant dem som gikk videre fra temaet «Norsk på norsk», i tillegg til Sandra Lyng og Monica Walter.


NRK1 lørdag 3. oktober kl. 19.50

Seks artister står nå igjen i konkurransen i Stjernekamp. I tillegg til å utfordres i en ekstra krevende sjanger, har de måttet jobbe hardt med koreografi denne uka. På lørdag deler de scenen med stort antall dansere skriver NRK i en melding:

I siste del av sendingen blir artistene delt inn i to lag som skal framføre hver sin gruppeoppgave i eurodance, en sjanger som hadde sin storhetstid på 90-tallet.

Her er låtene artistene skal framføre, i nummerert rekkefølge:

Hiphop

Sandra Lyng: Run This Town – Jay-Z feat. Rihanna & Kanye West (2009)

Vegard Bjørsmo: GDFR – Flo Rida feat. Sage the Gemini & Lookas (2014)

Odd Einar: All Good? – De La Soul feat. Chaka Khan (2000)

Emil Solli-Tangen: Freestyler – Bomfunk MC’s (1999)

Knut Marius Djupvik: Numb/Encore – Jay-Z feat. Linkin Park (2008)

Ingeborg Walther: Bad Blood – Taylor Swift feat. Kendrick Lamar (2015)

Gruppeoppgave – eurodance

Emil, Vegard og Odd Einar: Cotton Eye Joe – Rednex (1994)

Knut Marius, Ingeborg og Sandra: Barbie Girl – Aqua (1997)

Maria Karlsen har vært mentor for artistene i hiphop og sitter i ekspertpanelet sammen med Mona Bl Riise. Også hiphop-artist og programleder Jørgen Nordeng tar plass bak dommerbordet.

Ekspertpanelet

Maria «Lotus» Karlsen har vært mentor for artistene i hiphop denne uka. Hun er både artist, danser og koreograf. I 2015 var hun deltaker i Stjernekamp, og hun var med som sjangerekspert også i 2018. I høst kom hun ut med albumet «Melaninrik».

Sammen med Maria i ekspertpanelet sitter Jørgen Nordeng, tidligere kjent under artistnavnene Jørg-1 og Joddski og som frontfigur i hiphop-gruppa Tungtvann.

I gruppeoppgaven er det Thomas Borgvang og Camilla Alvestad som er gjesteeksperter. De er kjent fra eurodance-gruppa Reset, som herjet på hitlistene fra slutten av 1990- og utover 2000-tallet.
Som alltid på hiphop-kvelden på Stjernekamp medvirker et stort antall dansere, denne gangen fra Bårdar, Quick Style og Floorknight. Sebastian Emes medvirker som DJ på flere av låtene, og artisten Sisi Sumundu synger sammen med Knut Marius.

Direktesendt med publikum

Stjernekamp sendes direkte fra Screen Studios i Nydalen kl. 19.50-21.30, med cirka 110 publikummere til stede i salen i tråd med gjeldende smittevernregler (familier/kohorter sitter sammen, men med minst en meters avstand til andre grupper)


Slik stemmer du

Du kan avgi stemmer på to måter: Via nrk.no/stem(tre gratis stemmer) og via SMS (ubegrenset antall stemmer).

Stemmevinduet åpner først når alle låtene i begge sjangre er framført og programleder gir klarsignal. Programleder varsler også når avstemningen er avsluttet. Stemmer sendt før eller etter dette vil ikke telle med. Pass også på at du ikke ser på sendingen med forsinkelse.

Hvis du ønsker å avgi flere stemmer på en eller flere artister, sender du nummeret til din(e) favoritt(er) på SMS til 26600. Det koster kr 3,- per melding (pluss eventuell kostnad for å sende SMS, dersom du ikke har gratis SMS i ditt abonnement).

Du kan avgi tre gratis stemmer ved å gå inn på nrk.no/stem. Her må du først logge deg inn som NRK-bruker. Dersom du ikke har en bruker fra før, må du opprette en først – det er helt gratis.