oktober 07

Nå åpnes fremste bussdør


Nå åpnes dørene foran i bussen i flere områder. I Halden åpner framdøren allerede i dag, mens det samme skjer i Moss på fredag. I Nedre Glomma og Indre Østfold åpner man for passering forbi sjåføren tidlig neste uke opplyser Østfold kollektiv i en artikkel:

– I de aktuelle områdene må passasjerene våre gå på bussen gjennom fordøren og ut bakdøren. Det blir ingen påstigning gjennom bakre dør, sier Børre Johnsen, direktør i Østfold kollektivtrafikk.

Enklere å betale bussbilletten

Stengningen av framdøren har vært et smitteverntiltak for å verne om bussjåføren, men har samtidig gitt mange passasjerer utfordringer i forhold til betaling av bussbilletten. Med åpen framdør kan passasjerene igjen benytte busskort og bankkort til å betal bussbilletten, i tillegg til ØstfoldBillett-appen.

– Åpen framdør er viktig for å sikre billettinntektene våre, holde god oversikt over hvor mange som er på bussene, og sikre et fortsatt godt kollektivtilbud etter korona, sier Johnsen.

Ikke kontanter

På grunn av smittevern er det fortsatt ikke mulig å betale med kontanter på bussen.

– Det vil bli anledning til å betale kontaktløst og validere busskort. Sjåførene våre skal ikke håndtere kontanter siden det er en mulig smittekilde, sier Johnsen.

Sterk oppfordring

Johnsen er opptatt av at sjåførene fortsatt skal føle seg trygge på jobb når fremste døren åpnes.

– Der døren åpnes vil vi tilstrebe størst mulig avstand mellom sjåfør og passasjer. Vi oppfordrer passasjerene våre på det sterkeste om å ta hensyn. Det gjør de ved å stoppe minst mulig opp hos sjåføren og holde mest mulig avstand, sier Johnsen.

Johnsen understreker at fremste dør kan bli stengt igjen, avhengig av smittepresset i områdene.

– Vi følger nøye med på smitteutviklingen og myndighetenes anbefaling. Hvis smitten øker over myndighetens grense, 20 personer per 100 000, vil vi lukke framdøren igjen.