oktober 07

Nærmere 55 000 fotballglade barn har deltatt på over 350 fotballskoler rundt om i hele Norge

Foto via TINE

Fotballskole viktig for barneidretten gjennom pandemienEn annerledes sesong med TINE Fotballskole nærmer seg slutten. Norges Fotballforbund (NFF) har vært bekymret for et stort frafall i barnefotballen i løpet av koronaperioden, og derfor er det ekstra gledelig å se at nærmere 55 000 fotballglade barn har deltatt på over 350 fotballskoler rundt om i hele Norge, ifølge ferske tall.

-Stolte

– Selv om det er en nedgang fra fjorårets 70 000 deltagere, er vi utrolig stolte over at TINE Fotballskole likevel lykkes med å samle tusenvis av barn til tross for korona. Barneidretten er enormt viktig for både samhold, mestringsfølelse og selvfølgelig fysisk aktivitet, sier Pål Bjerketvedt, generalsekretær i NFF.


En viktig arena for barna

Siden oppstarten i 1998 har TINE og Norges Fotballforbund arrangert TINE Fotballskole for over 1,5 millioner barn og unge i hele Norge. I år ble det også for første gang lansert en digital versjon av fotballskolen som sikret at enda flere fikk ta del i fotballgleden, uansett hvor de var – helt kostnadsfritt skriver TINE i en melding:

– TINE Fotballskole er en fantastisk og veldig viktig arena for aktivitet og sosialt fellesskap for mange tusen barn. Mer enn noen gang ser vi hvor verdifullt dette tilbudet er, som gir alle barn mulighet til å oppleve felleskap på en trygg arena gjennom et sportslig tilbud, fortsetter Bjerketvedt.

NFF har uttrykt bekymring for at barn og unge har sluttet med fotball som følge av mangel på tilbud på grunn av korona. Generalsekretæren er glad for at barneidretten har hatt TINE Fotballskole gjennom en krevende periode hvor store deler av aktiviteten i norsk idrett har stanset.

– Frafallet viser hvor viktig det er at vi klarer å skape gode arenaer som treffer breddeidretten, sammen med samarbeidspartnere som TINE. Strenge smittevernstiltak og barnas egne koronavettregler har bidratt til et lavere frafall enn vi først fryktet på TINE Fotballskole, sier Bjerketvedt.

TINE satser videre på barneidrett og fysisk aktivitet

– TINE skal bidra til fysisk aktivitet blant barn og unge, og TINE Fotballskole er en nøkkel for å lykkes gjennom lek og idrett. Samtidig som vi kan være med å etablere gode vaner rundt et sunt og bærekraftig kosthold i tidlig alder, sier sponsorsjef i TINE, Ann-Kristin Syversen.

I tillegg genererer TINE Fotballskole inntekter til klubbenes aktivitetstilbud gjennom hele året. Over 1 milliard kroner i klubbinntekter siden oppstarten har etterlatt tydelige fotspor i barneidretten rundt om i hele Norge. Den nye avtalen er en del av TINEs større satsning for aktive barn i årene som kommer.