oktober 08

Storband og musikal i ukas «Stjernekamp». Odd René Andersen..


På lørdag skal de fem gjenværende artistene opptre i storband og musikal med selveste Kringkastingsorkestret i ryggen. Ukas mentorer er Odd René Andersen og Marion Ravn skriver NRK i en melding:
NRK1 lørdag 10. oktober kl. 19.50

Til glede for mange gjør storband comeback som sjanger i Stjernekamp, etter en pause siden 2016. Artistene skal også vise seg i musikalsjangeren.
Kringkastingsorkestret ledes denne kvelden av Jens Wendelboe, som regnes som en av verdens beste orkesterledere. Han tidligere vært med i Stjernekamp både som sjangerekspert og dirigent.


Ukas låtvalg

Her er låtene artistene skal framføre denne kvelden:Storband:

Emil Solli-Tangen: The Lady Is a Tramp – Frank Sinatra

Sandra Lyng: (You Make me Feel Like) a Natural Woman – Aretha Franklin

Vegard Bjørsmo: Can’t Take My Eyes Off You – Frankie Valli

Knut Marius Djupvik: For Once In My Life – Sammy Davis Jr.

Ingeborg Walther: Wonderwall – Paul Anka

Musikal

Emil Solli-Tangen: Send in the Clowns fra A Little Night Music

Sandra Lyng: Beauty and the Beast fra Beauty and the Beast

Vegard Bjørsmo: Waving Through a Window fra Dear Evan Hansen

Knut Marius Djupvik: Anthem fra Chess

Ingeborg Walther: On My Own fra Les Misérables


Ekspertpanelet

Stjernekamp-artistene har hatt hjelp av to mentorer denne uka: Odd René Andersen i storband og Marion Ravn i musikal. Begge sitter i dommerpanelet gjennom kvelden sammen med Stjernekamps faste ekspert Mona B. Riise.

Odd René Andersen har renommé som Norges soulkonge og en av landets ypperste vokalister. Han var frontfigur i bandet Dream Police på 80- og 90-tallet og slo gjennom som soloartist i 1995. De siste månedene har han jobbet med noen av landet beste musikere på koronaprosjektet «Odd René Andersen & the Close Shaves». De har sluppet en låt hver fredag gjennom høsten, og på lørdag kommer de ut med albumet «Read the Sign». Odd René var med i Stjernekamp som mentor og ekspert i 2018, da i sjangeren soul.


Marion Ravn har vært mentor i musikal denne uka og sitter i dommerpanelet gjennom KORK-kvelden.


Marion Ravn er i høst tilbake i rollen som Svetlana i Folketeatrets kritikerroste forestilling «Chess» på Folketeatret, etter nesten seks måneders spillestopp på grunn av korona. Hun gjorde også stor suksess på Folketeatret for noen år siden i rollen som Eponine i «Les Miserables». Marion slo gjennom som popartist for 21 år siden sammen med Marit Larsen i suksessduoen M2M. Siden har hun markert seg som artist både i inn- og utland, som programleder og som medvirkende på musikalscenen.


Direktesendt med publikum

Stjernekamp sendes direkte fra Screen Studios i Nydalen kl. 19.50-21.30, med cirka 110 publikummere til stede i salen i tråd med gjeldende smittevernregler (familier/kohorter sitter sammen, men med minst en meters avstand til andre grupper).

Slik stemmer du

Du kan avgi stemmer på to måter: Via nrk.no/stem(tre gratis stemmer) og via SMS (ubegrenset antall stemmer).

Stemmevinduet åpner først når alle låtene i begge sjangre er framført og programleder gir klarsignal. Programleder varsler også når avstemningen er avsluttet. Stemmer sendt før eller etter dette vil ikke telle med. Pass også på at du ikke ser på sendingen med forsinkelse.

Hvis du ønsker å avgi flere stemmer på en eller flere artister, sender du nummeret til din(e) favoritt(er) på SMS til 26600. Det koster kr 3,- per melding (pluss eventuell kostnad for å sende SMS, dersom du ikke har gratis SMS i ditt abonnement).


Foto via NRK