november 03

Slik følger du presidentvalget på NRK

Klare for å følge valget i USA for NRK: F v Rima Iraki, Gro Holm, Tove Bjørgaas, Petter Oulie-Hauge, Gry Blekastad Almås, Anders Tvegård, Bahare Viken og Ingvild Bryn.

USA skal velge om Joe Biden skal bli president eller om Donald Trump får fortsette i jobben.

Fra venstre: Rima Iraki, Gro Holm, Tove Bjørgaas, Petter Oulie-Hauge, Gry Blekastad Almås, Anders Tvegård, Bahare Viken og Ingvild Bryn.
Få nasjonale valg utenom våre egne får så stor oppmerksomhet som det amerikanske presidentvalget. Men det er også få andre presidenter som har like stor innflytelse på krig og fred, den globale økonomien eller Norges forhold til verden som den amerikanske presidenten har.

Det er snart fire år siden Donald Trump vant en overraskende valgseier. 3. november stemmer amerikanerne i det som omtales som det viktigste amerikanske valget noensinne.

– Vi gir oversikt over de viktigste temaene i valgkampen og forsøker å komme så tett på det amerikanske samfunnet som vi klarer. Dette for at folk skal kunne forstå og få en så god innsikt i dette mangfoldige landet som mulig, sier prosjektleder for valgdekningen, Aksel Helgheim.

Valgdøgnet

NRK dekker valgdøgnet direkte med løpende oppdateringer på nett, radio og TV. Direktesendingen starter på NRK 1 og NRK TV 21.20 3. november og varer helt til 13.00 dagen etter.

Ingvild Bryn, Rima Iraki, Petter Oulie-Hage og Gry Blekastad Almås og et stort team i USA leder seerne gjennom spenningen i vippestatene og nyhetsoppdateringer.

Det blir vinner- og tapertaler, om noen vil innrømme tapet. Vi får analyser i sanntid og reaksjoner på resultatene i de ulike statene. Og skulle ikke resultatet være klart morgenen etter, dekker NRK utviklingen løpende og tett i ukene etter.