november 09

Bygger hotell på Verket i Moss. -Det største..

Höegh Eiendom fortsetter byutviklingen og bygger hotell på Verket i Moss. Det opplyser selskapet i en melding:

Som neste naturlige trinn i utviklingen av byutviklingsprosjektet Verket har Höegh Eiendom besluttet byggestart på stort nytt hotell i Moss.

Hotellet vil ha 175 rom, restaurant, konferansefasiliteter og spa-avdeling. Norwegian Hospitality Group, som blant annet står bak Son spa og Farris bad, skal leie og drifte hotellet. Åpning er planlagt i første halvdel av 2023 og vil rette seg mot ferie og fritidsmarkedet. Hotellet blir også bygget for kurs og konferansemarkedet hvor større arrangement kan gjøres i samarbeid med Verket Scene som allerede er etablert rett ved siden av.


«Hotellet vil med sin beliggenhet ved fjorden, elven og Moss sentrum bli unikt. Her blir det anlagt bystrand, nytt parkområde, båtplasser, og strandpromenade. Dette blir er nabolagshotell som er åpent for alle, med restaurant ut mot strandpromenaden og en spennende spaavdeling med bassenger på toppen» sier Thor Morten Halvorsen fra Norwegian Hospitality Group.


Hotellet vil bli det største hotellet i Mosseregionen

«Vi er veldig glade for at vi nå kan få sette i gang bygging av hotellet. Vi tror prosjektet vil være med på å styrke Moss sentrum og skape attraktivitet for de som jobber og bor i sentrum. I tillegg har vi stor tro på båtturister fra Oslofjord-regionen i sommerhalvåret. Hotellet blir en viktig brikke i en ny, spennende og levende del av Moss sentrum som vi skal utvikle over de neste 10 – 15 årene» sier Jan Erik Kristiansen i Höegh Eiendom.

Hotellbygget blir en del av den store utviklingen i vannkanten på Verket. Byggetrinnet omfatter også de 51 leilighetene i boligprosjektet Verket Brygge, hvorav 48 av 51 leiligheter allerede er solgt.
Alle boligene vil bli ferdigstilt mot slutten av 2022. I forbindelse med bolig og hotellutviklingen skal det også bygges en promenade langs sjøen med restauranter og forretninger i 1 etasje.


Om Verket Moss:

På tomten til gamle Moss Jernverk, utvikler Höegh Eiendom en ny og levende bydel, som passende nok har fått navnet Verket. Den nye bydelen blir et attraktivt sentrum i Moss med boliger, handel og næringsvirksomhet, og ikke minst et pulserende liv!
Höegh Eiendom har store ambisjoner for utviklingen av det gamle industriområdet som skal bli en moderne bydel i forlengelse av dagens bysentrum. Verket skal bli et område som både nåværende og fremtidige innbyggere – og vi i Höegh Eiendom – kan være stolte av.

Gamle kulturminner blir tatt vare på for ettertiden, samtidig som området på nytenkende vis utvikles med øyne for fremtiden.

Lista er lagt høyt når det gjelder arkitektur, bokvalitet og uteområder. Derfor har vi engasjert noen av landets fremste arkitektmiljøer til å tegne og utvikle området sammen med oss. Verket vil når det står ferdig inneholde et mangfold av boliger, kulturtilbud, restauranter, butikker, arbeidsplasser og et spennende studentmiljø. Utbyggingen er allerede godt i gang.Foto – Verket Brygge med boliger og hotell | illustrasjon: Eve images