november 09

Siden natt til fredag har Øst politidistrikt registrert tre straffesaker som går på smittevernlovgivningen


Korona-status fra Øst politidistrikt

Siden natt til fredag (midnatt) har Øst politidistrikt registrert tre straffesaker som går på smittevernlovgivningen. Sakene dreier seg om brudd på karanteneregler og antallet festdeltakere opplyser Øst politidistrikt i en melding:


I samme tidsrom har vi registrert cirka 30 meldinger i operasjonsloggen. De fleste av disse går på tips om fester og ansamlinger. Ofte er det slik at flere meldinger omhandler samme forhold. Flere av forholdene ble sjekket ut, og var innenfor gitte smittevernregler.

– Tilbakemeldingen fra den operative styrken som jobbet i helgen var det var svært stille på byen. En konsekvens kan selvsagt være at flere møtes i private hjem. Vi ser at smitten i Norge øker, og politiet vil derfor fortsatt prioritere å følge opp meldinger om fester og ansamlinger, samt brudd på karantene og isolasjon, sier Unnestad.

Han legger til: – Nå må vi som samfunn ta et felles ansvar for å bidra til å redusere og stanse smitten.