november 10

32 nye koronatilfeller i Fredrikstad. 8..


Det er registrert 32 nye smittetilfeller i Fredrikstad tirsdag 10. november.Fem er utenlandssmitte, 25 er nærkontakter til kjente smittetilfeller, to har ukjent smittevei opplyser kommunen tirsdag kveld:

Totalt 190 smittede i Fredrikstad kommune de siste 14 dagene (siden 26. oktober). Totalt 603 smittede siden mars 2020.

– Det er for øyeblikket høye koronasmittetall i Fredrikstad. Kommunen har satt kriseledelse som følge av situasjonen, og følger utviklingen løpende. Smitten er per i dag begrenset til noen få smitteklynger, og vi har oversikt over smitteveien for de aller fleste tilfellene, sier kommunedirektør Nina Tangnæs Grønvold.


–Økningen i smittetall vi har sett den siste tiden er urovekkende. Dette er alvorlig, og det krever handling. Det viktigste hver og en av oss nå kan gjøre er å holde seg mer hjemme, droppe sosiale treff og begrense antall nærkontakter. Dette er ikke tiden for middagsselskap eller fest i hjemmet! Dersom du må ut, husk de du har møtt i løpet av dagen. Kan du ikke holde en meters avstand til de rundt deg på buss, tog, ferge og i taxi, så bruk munnbind, sier ordføreren.


–Våre smittesporere melder nå om flere nærkontakter pr. smittet enn i mars og april. Dersom vi skal klare å få kontroll over smitteutviklingen må alle bidra. Selv med de positive nyhetene vi har fått om vaksine de siste dagene, vil den i beste fall være tilgjengelig for oss til våren. Fram til da er avstand det viktigste våpenet vi har mot smitten, sier ordfører Jon-Ivar Nygård.

Fredrikstad kommune vurderer fortløpende tiltak for å redusere smittetrykket i samfunnet.

Sarpsborg

Det er påvist 8 nye tilfeller av koronasmitte i Sarpsborg siste døgn. 6 av disse er smittet av kjente nærkontakter, en har ukjent smittevei og for den siste pågår fortsatt smittesporing. Nærkontakter er varslet og satt i karantene eller isolasjon opplyser kommunen på sine nettsider.