november 10

Slutt for den gamle 1000-lappen

Nå er det slutt for den gamle tusenlappen – dette må du gjøre

Fra 14. november er det den nye tusenlappen som gjelder. Etter dette blir nemlig den gamle ugyldig som betalingsmiddel. Men har du gamle tusenlapper liggende kan du fortsatt veksle de inn fremover. Slik gjør du det beskriver Sparebank 1 i en melding:

– Årsaken til at det blir slutt på den gamle tusenlappen er at det i fjor kom en ny tusenlapp med nytt design. Slike designbytter skjer med jevne mellomrom, og grunnen er blant annet sikkerhet, sier privatøkonom i SpareBank 1 Østlandet, Elisabeth Landsverk.


Kan fortsatt veksles inn

Den gamle tusenlappen kan brukes på vanlig måte frem til og med 14. november 2020. Etter dette blir den ugyldig som betalingsmiddel. Den kan likevel fortsatt veksles inn, blant annet hos Norges Bank. De er forpliktet til å ta imot gamle sedler i ti år etter at de går ut av sirkulasjon.

SpareBank 1 Østlandet tar også imot gamle 1000-lapper fra sine kunder noen måneder fremover.
-Er du kunde hos oss kan du sette inn gamle 1000-lapper på kontoen din via våre innskuddsautomater en tid fremover, sier Landsverk.

Dersom du skal veksle inn sedlene hos Norges Bank, kan du sende dem i posten. Fremgangsmåten kan du lese mer om på Norges Bank sine hjemmesider.

Om den nye tusenlappen

Seddelen som utgår har det velkjente Edvard Munch-motivet, mens den nye seddelen viser et bølgemotiv. Tusenlappens nye design bærer også et vannmerke, som du kan se når du holder papiret opp mot lyset. Det er også lagt inn andre sikkerhetselementer i de nye sedlene som gjør de enda vanskeligere å kopiere og forfalske.