november 12

Utsetter operaoppsetning med ett år

Foto via Viken fylkeskommune / Norland

Utsetter operaoppsetning med ett år

Opera Østfolds styre har etter nøye vurderinger av koronasituasjonen vedtatt å flytte den planlagte utendørsproduksjonen i 2021 «Den flyvende hollender» av Richard Wagner til juni 2022. Det opplyser Viken fylkeskommune i en artikkel:


– Vi er selvfølgelig lei for at vi må ta en slik avgjørelse. Samtidig må Opera Østfold ta sitt mandat og samfunnsoppdrag alvorlig. Derfor velger vi å se fremover, og utnytte de mulighetene det vil gi. Vi er glad for at vi utsetter og ikke avlyser utendørsproduksjonen, opplyser styreleder Stein Olav Henrichsen i en pressemelding


Foreløpig ligger FHIs anbefalinger ved utendørsarrangementer på 600 besøkende når det holdes en meters avstand. I Opera Østfolds tribune er det plass til 2.800 publikummere.


Forutsigbarhet

Koronasituasjonen er ustabil, og med de nye oppblussingene ønsker Opera Østfold å skape forutsigbarhet for både utøvere, samarbeidspartnere og publikum.

– At vi måtte ta avgjørelsen så tidlig som nå er fordi vi skulle ha mulighet til å planlegge et godt kunstneriske alternativ i 2021. Det er vi sikre på vi skal klare nå, sier Henrichsen videre.

I juni 2021 inviterer Opera Østfold nemlig til Fredriksten Operafestival! Operafestivalen strekker seg fra fredag 11.juni til og lørdag 19.juni.

Viktig å ta hensyn

Operasjefen vil samtidig få takke alle samarbeidspartnerne og leverandører, som har vært villige til å strekke seg langt for å finne gode løsninger for tilrettelegging av Den flyvende hollender i 2022.

Han sier at det er viktig å ta hensyn til den situasjonen vi er i nå, og isteden bruke ressursene til å legge til rette for gjennomføring av en operafestival med høy kunstnerisk kvalitet, innenfor de smittevernreglene som er i dag.


– Vi ønsker at vårt publikum skal føle seg trygge på våre arrangement. Det kan de på en operafestival med færre publikumsplasser på arrangementer som er spredd utover hele byen. Vi gleder oss over å kunne ønske velkommen til to svært innholdsrike og begivenhetsrike opera-år, sier Pål Scott Hagen i pressemeldingen fra Opera Østfold.