november 20

Wizz Air: Konkurranse fungerer – slipper 10.000 billetter til 49 kroner


På bare seks uker – rekordtid i norsk målestokk – har Wizz Air åpnet 15 innenriksruter, og to baser i Norge. WIZZs høytidsgave til de reisende er 10.000 flybilletter på utvalgte ruter til kun 49 kroner skriver flyselskapet i en melding:


«Wizz Air har allerede etablert seg som en stor aktør på det norske innenriksnettet. I en tid der luftfartsnæringen i verden, og kanskje spesielt i Norge, blir hardt rammet, sørger Wizz Air for at den norske befolkningen kan reise klimavennlig og til en rimelig pris skriver selskapet videre.-Det norske innenriksnettet har i mange år vært preget av lav konkurranse og høye priser. Som et resultat, kunngjorde Wizz Air i oktober planen om å etablere seg i Norge. 5. november lettet det første flyet fra Oslo Gardermoen lufthavn.

Fra et utgangspunkt på tre ruter fra Oslo til Bergen, Trondheim og Tromsø, har Wizz Air den siste måneden åpnet en rekke nye ruter. Fra 18. desember har selskapets norske reisende hele 15 innenlandsruter å velge mellom.

Satsningen betyr økt konkurranse på det norske innenriksnettet. Logikken er enkel: et større tilbud gir forbrukerne et bedre produkt. Vinneren av den økte konkurransen er norske reisende.