november 22

Ny NRK-serie: Exit Nordpolen


Foto via NRK. Polfarerne Børge Ousland og Mike Horn i «Exit Nordpolen»


Ny serie

Når polfarer Børge Ousland drar på tur, er det alvor. I fjor høst dro han sammen med eventyreren Mike Horn på en halsbrekkende tur over Polhavet.
Børge Ousland og Mike Horn i Exit Nordpolen

Børge Ousland er en av verdens mest erfarne polfarer. Han har vært utallige ganger på Nordpolen. Alene og sammen med andre beskriver NRK i en programomtale:


Mike Horn er født i Sør-Afrika men bor Sveits. Han blir beskrevet som en av vår tids største eventyrere.
Det er en vanvittig reise de to polfarerne legger ut på: Fra Nome i Alaska til iskanten i Polhavet er det rundt 3000 km. Der venter en skitur på over 1500 km, for det meste i stummende mørke, og i temperaturer ned mot 40 minus.

Ekspedisjonen skapte debatt og oppslag i media. Men hva var det som skjedde underveis? I serien «Exit Nordpolen» får vi bli med ut i isødet og inn i teltet. Og alt går ikke helt etter planen.

Sendes

NRK TV og NRK1 tirsdag 1. desember klokken 20.00.

Episodebeskrivelser:

Episode 1: Seilasen

En seiltur på 3000 km fra Nome i Alaska opp til isen i Polhavet er første etappe på en vanvittig Nordpol-ekspedisjon for Børge Ousland og Mike Horn. Kommer de seg langt nok inn i isen, og når de 85. breddegrad?


Episode 2: Ekspedisjonen

Å krysse Polhavet på ski byr på store utfordringer. Børge Ousland og Mike Horn må kjempe med ugunstig vind og vanskelig is, og vennskapet blir satt på prøve.

Episode 3: Exit

Børge Ousland og Mike Horn har krysset Polhavet på ski, men er i ferd med å gå tom for mat. Et uhell fører til en dramatisk Exit.