november 23

To nye korona-dødsfall


Det er registrert to nye korona-dødsfall i Sarpsborg. Det gjelder en person på 72 år og en på 89 år opplyser kommunen på sine nettsider:


Søndag ble det rapportert om to dødsfall i Sarpsborg som nå relateres til korona. En person på 89 år døde etter å ha blitt innlagt på Sykehuset Østfold og en person på 72 år ble funnet død i hjemmet. Sistnevnte ble testet etter sin død og testen var positiv.

Kommuneoverlege Sapna Iqbal sier også at begge var i risikogruppen gjennom høy alder og underliggende sykdom.

Dette er det andre og tredje koronadødsfallet i Sarpsborg. Det første tilfellet ble meldt 2. april.


-Jeg vil uttrykke min dypeste medfølelse med de pårørende og andre etterlatte i denne tunge stunden. Dette er veldig trist, sier ordfører Sindre Martinsen Evje.

Sarpsborg har hatt høye smittetall de siste ukene. Forrige uke var den med nest mest smitte siden pandemien brøt ut i mars. Mange av smittetilfellene den siste tiden kan knyttes til ungdom og Sarpsborg kommune har kommet med flere lokale tiltak for å begrense smitten.

Senest lørdag ble alle videregående skoler løftet til rødt nivå og kommunen anbefaler at personer fra 16 år og oppover ikke deltar i organiserte fritidsaktiviteter og breddeidrett fram til og med 5. desember. Les mer her.