desember 13

Leirskole avlyst


Mandag skulle 66 elever fra Sandesundsveien barneskole dra på leirskole. Nå er turen avlyst på grunn av økt smittepress de siste dagene opplyser Sarpsborg kommune på sine nettsider:

-Vi er veldig lei oss, sier oppvekstdirektøren.

Kommunens kriseledelse godkjente leirskoleoppholdet tidligere i desember. Det overordnede målet er å bevare barn og unge under pandemien og derfor er det viktig å opprettholde normalt drift på barnehager og grunnskoler.

-Vurdert fortløpende

-Vi har hele tiden vært tydelig på at det er gjeldende smittesituasjon som avgjør om leirskoleoppholdet kan finne sted. Sammen med kommuneoverlegen har vi vurdert dette fra dag til dag. Det har vært svært få smittetilfeller på skolen og ingen de siste ukene. Dessverre har dette endret seg nå i helgen, sier direktør oppvekst, Erik Bråthen.


Det var særlig to forhold som førte til at leirskolen nå er avlyst: Det høye smittetallet på fredag (25 tilfeller) og at noen av barnas foresatte jobber på Nortura der det er et pågående stort smitteutbrudd.

-Vi er lei oss

-Disse to tilfellene fører til at usikkerheten er så stor at vi ser oss nødt til å avlyse. Det sitter langt inne og vi er veldig lei oss, ikke minst fordi disse elevene har måtte avlyse planlagt leirskole også tidligere på grunn av koronapandemien. Vi hadde et mål om at disse elevene skulle få den fine og samlende opplevelsen som leirskolen innebærer, og hadde håpet på en annen smitteutvikling enn dette siden vi helt inn i det siste har hatt et mål om å dra. Den tunge avgjørelsen kommer etter at vi har hatt tett dialog med rektor Knut Raknerud Olsen gjennom helgen, sier direktør Erik Bråthen.


Det planlagte leirskoleoppholdet skulle gjennomføres med gode smitteverntiltak. To store busser skulle frakte de 66 elevene til Langedrag. Der skulle elevene fra Sandesundsveien tilbringe en uke uten deltakere fra andre skoler. Levering av bagasje skulle skje søndag kveld.

Til våren?

-Vi får inderlig håpe at det skal bli mulig å arrangere leirskole til våren. Målet vårt er at alle elever skal få et opphold på leirskole i løpet av 6. eller 7. klassetrinn. Det skal vi fortsatt jobbe for å få til, sier direktør oppvekst Erik Bråthen.Aktuell link | Sarpsborg kommune