desember 13

Østfold kollektiv: Smittevernhensyn er passasjerenes eget ansvar..


-Vi får mange tilbakemeldinger på fulle busser og sviktende bruk av munnbind om bord. Vi beklager dette og understreker at det er passasjerenes eget ansvar å overholde smittevernhensyn på egne og andres vegne skriver Østfold kollektiv i en artikkel:


Det er passasjerens ansvar å overholde smittevernhensyn. Det vil si at det er passasjerens eget ansvar å bruke munnbind. Det er også passasjeren selv som må vurdere hvorvidt en buss er for full til at de bør stige på.


-Vi får mange tilbakemeldinger fra publikum som ønsker at bussjåførene skal vurdere om en buss er full eller ikke, og ta nødvendige skritt for å sørge for at passasjerer stiger av og ikke stiger på. Vi setter pris på at publikum er bekymret for smittevern. Det er likevel ikke sjåførens oppgave å vurdere om bussen er full eller ikke. Vi kan verken forvente eller pålegge våre sjåfører dette ansvaret. Noen sjåfører tar selv initiativ til dette, men det er opp til den enkelte. Våre sjåfører skal fokusere på sin hovedoppgave; å kjøre buss på en trafikksikker, trygg og effektiv måte skriver buss-selskapet videre..-For å ivareta smittevern om bord på bussen, trenger vi hjelp fra passasjerene våre. Vi oppfordrer derfor alle til å la være å ta bussen om det er mulig, velge alternativ transport, reise til alternative tider eller med alternative bussavganger.

Ikke minst, bruk munnbind om du ikke klarer å overholde minst én meters avstand til dine medpassasjerer.

——


Aktuell link | Østfold kollektiv