desember 22

Over 100.000 har lastet ned Smittestopp-appen første døgn

Foto via FHI

Over 100.000 har lastet ned Smittestopp-appen første døgnSmittestopp-appen er lastet ned 117.700 ganger fra App Store og Google Play siste døgn. 23 har meldt seg smittet via appen opplyser FHI i en oppdatering:


Appen ble tilgjengelig i App Store og Google Play mandag.

– At over 100.000 har lastet ned appen allerede er vi veldig glade for. Jo flere som laster ned appen, jo bedre. Vi håper enda flere vurderer appen for nedlasting, spesielt nå som mange skal ut og reise og kanskje vil komme i nærheten av mange de ikke kjenner, sier assisterende direktør Gun Peggy Knudsen i Folkehelseinstituttet.


Brukere må ikke i karantene ved beskjed om smitte

Appen er frivillig å bruke, og er for deg over 16 år.
Du må ikke i karantene hvis du får beskjed om smitte i appen, men blir anbefalt å teste deg og holde deg hjemme til du får testresultatet.


Ekstra trygghet

– Smittestopp vil gi brukeren en ekstra trygghet ved at man raskt kan få varsel om man har vært i nærheten av noen som er smittet. Man kan også raskt varsle andre om man selv er smittet, sier assisterende direktør ved FHI, Gun Peggy Knudsen.Aktuell link