desember 28

Dette søkte vi mest på hos FINN i 2020


Foto via FINN

Annerledesåret 2020 har ført til en ny hverdag for mange og det har gitt utslag også på markedsplassene hos FINN. Norgesferie, hytter og oppussing er noe av det som preger dette FINN-året opplyser selskapet i en melding:

I 2020 har nordmenn søkt mest på ting til hjemmet og steder å feriere. Det har vært ekstremt stor interesse for både leie og kjøp av hytter, båter og bobiler.
FINN torget har hatt en enorm økning i år og det kan se ut som det skyldes av vi er mer hjemme. Møbler og ting til hjemmet selges og kjøpes i en forrykende fart dette året!


Det er hele 23 prosent flere besøk på FINN torget i år målt mot i fjor, og antall annonser har hatt samme økning. Kommunikasjonsrådgiver i FINN, Linda Glomlien, uttaler at årsaken kan være at mange har hatt tid til å rydde i kjeller og loft og er så mye hjemme at man ønsker å fornye litt. “Årets toppliste er preget av at folk er mer hjemme og ønsker å oppgradere eller selge unna ting man ikke trenger. Blant annet har interessen for skrivebord økt kraftig i år da mange har havnet på hjemmekontor”, sier hun.

Det ble begrenset med utenlandsreiser i 2020 og ordet Norgesferie ble et av de mest brukte i sommer – det ser vi også på FINN reise. “Etterspørselen etter å leie hytte økte massivt og generelt økte søkene på norske destinasjoner med hele 42 prosent på FINN reise i år, målt mot i fjor. Hytte på Sørlandet og på fjellet var favoritter sommeren 2020 viser tallene våre”, sier Glomlien.


FINN motor opplevde en eventyrlig pågang på både kjøp og leie av båter, bobiler og campingvogner i år som en konsekvens av at svært mange endte opp med Norgesferie. I tillegg til uvanlig mange bobiler på veiene i landet vårt, var dette også året der både telt og kajakk ble mer populært enn før viser FINN-tallene fra i sommer. «Økningen i søk på ordet bobil og campingvogn var ulikt noe vi har sett tidligere. Sommeren 2021 vil vise om denne måten å feriere på falt i smak”, sier Glomlien.

Årets eiendomsmarked har også vært preget av Norgesferie og nordmenns drøm om egen hytte. Søkeordet “hytte” er inne på topp ti-listen hos FINN eiendom i år. “Det er rekord i besøk inn på hytteannonsene og det har vært sterk konkurranse om de gode objektene”, forteller Glomlien. Vi ser også at drømmen om å bo på småbruk lever i beste velgående. I år som i fjor er dette søkeordet på topplisten på FINN-søk uansett markedsplass.


Det er mange som leter etter nye muligheter på jobbmarkedet i 2020, det har vært nesten 9 prosent flere besøk på FINN jobb i år målt mot i fjor. Vi ser at det har vært økende mengde annonser på FINN jobb fra sensommeren og dette lover godt for jobbsøkere i 2021. «Akkurat nå ser vi at det er størst behov for arbeidskraft innen helse og omsorg, som er den kategorien som skiller seg mest ut i positiv retning”, uttaler Glomlien.


Topplister over markedsplassene og for Viken og Oslo finnes nederst i saken.


Topp 10 søkeord over hele FINN:


(Pilene indikerer opp eller nedgang fra i fjor)
Sofa→
Sykkel→
Hagemøbler→
Spisebord ↑
Rolex↓
Kommode↑
TV ↑
Skrivebord ↑
Småbruk↓
Seng ↑

Topp 10 søkeord Torget:

Sofa
Sykkel
Hagemøbler
spisebord
Rolex
Kommode
TV
Skrivebord
Seng
Kjøkken

Topp 10 søkeord Motor (Bil, MC, Båt)

Bobil
Campingvogn
Windy
Princess
ATV
Viknes
Nimbus
Yamaha
AMG
Askeladden

Topp 10 søkeord Eiendom:

Småbruk
Oslo
Fornebu
Drammen
Fredrikstad
Trondheim
Leilighet
Oppussingsobjekt
Hytte
Lillestrøm

Topp 10 søkeord Jobb:

Sommerjobb
jurist
Offshore
Sjåfør
Sykepleier
Elektriker
Kokk
Psykolog
HR
Forsvaret

Meste søkte destinasjoner for leie av feriehus og hytter (områder):

Norge
Sørlandet
Kragerø
Kristiansand
Hvaler
Trysil
Spania
Geilo
Sjusjøen
Hemsedal

Fylkestall – toppsøk i alle norske fylker:
Oslo

Sofa
Oslo
Rolex
Sykkel
Spisebord
Skrivebord
Louis Vuitton
Kommode
Hagemøbler
TV

Viken

Sofa
hagemøbler
Sykkel
Drammen
Fredrikstad
Rolex
Kommode
Jessheim
Fornebu
Lillestrøm