januar 11

Her er de 10 første MGP-artistene 2021


Foto via NRK | Julia Marie NaglestadNRK har i dag presentert de seks artistene som er forhåndskvalifisert til finalen, og de fire artistene som skal konkurrere i den første delfinalen førstkommende lørdag 16. januar.

Hvilke artister blant årets totalt 26, som deltar i de fire andre delfinalene, gjøres kjent hver mandag i ukene fremover opplyser NRK i en melding:

Disse er forhåndskvalifiserte til finalen
De seks artistene har en plass i finalen 20. februar, men før det ser vi dem opptre i hver sin delfinale.


Atle Pettersen: «World On Fire»

Tekst/melodi: Atle Pettersen, Jesper Borgen, Magnus Clausen, Alexander Pavelich og Peter Daniel Newman

Atle Pettersen (31) er en vokalist, låtskriver og programleder fra Skien.

Atle er godt bevandret i musikkonkurranser på TV og har ved siden av debuten i X-factor vært å se i både Stjernekamp 2013 og The Hit 2014. Han vant dessuten Skal vi danse i 2011. De siste fire årene har han også vært programleder for Beat for Beat på NRK.

«World On Fire» slippes fredag 5. februar og Atle Pettersen opptrer i delfinale 4, lørdag 6. februar.


Kaja Rode: «Feel Again»

Tekst/melodi: Magnus Martinsen, Mirjam Johanne Omdal, Andreas Gjone og Erika Dahlen

Kaja Rode er en 22 år gammel sanger født i Oslo som deltok på The Voice 2017, der hun fikk alle dommerne til å snu seg på blind audition. Hun vokste opp i Ulsteinvik på vestlandet og gikk på musikklinja ved Volda videregående skole. Kaja har tross sin unge alder stått på mange scener og har lang erfaring med å opptre på ulike arrangementer.


«Feel Again» slippes fredag 29. januar og Kaja Rode opptrer under delfinale 3, lørdag 30. januar.KEiiNO: «Monument»

Tekst/melodi: Tom Hugo Hermansen, Alexander Nyborg Olsson, Fred Buljo, Alexandra Rotan og Rüdiger Schramm

Kombinasjonen av dansbar pop og samisk joik trollbandt Europa, og KEiiNO fikk flest publikumstemmer av alle under Eurovision 2019. «Spirit in the Sky» var verdens nest mest virale låt på Spotify, den var på hitlistene i flere Europeiske land, toppet VG-lista og ble nominert til Spellemann for Årets låt.

«Monument» slippes fredag 15. januar. KEiiNO opptrer i den første delfinalen lørdag 16. januar.


Rein Alexander: «Eyes Wide Open»

Tekst/melodi: Rein Alexander Korshamn, Christian Ingebrigtsen, Kjetil Mørland

Sang og musikk stod sentralt i Rein Alexanders (49) oppvekst. Allerede som sølvgutt tok sangen ham rundt i hele Norge og verden over. I dag er han en skolert og selvlært, rutinert formidler og fortolker av mange musikalske stilarter.

Norge, USA, Island, London, Italia og Sverige er steder han har kalt hjemme, både som student og profesjonell. Han har mottatt utmerkelser ved skoler som Royal Academy of Music og The Reykjavík Academy of Singing and Vocal Arts. I 2003 stemte det norske folket ham fram til seier i NRK-programmet Kjempesjansen.

«Eyes Wide Open» slippes fredag 12. februar. Rein Alexander opptrer i delfinale 5, lørdag 13. februar.


Stavangerkameratene: «Barndomsgater»

Tekst/melodi: Tommy Fredvang, Lars Horn Lavik, Robin Sharma og Glenn Lyse

De fire artistene som utgjør Stavangerkameratene har i tillegg til utgivelser og konserter blitt kjent for et stort publikum via TV. Kjartan Salvesen vant Idol i 2004, Tommy Fredvang er bl.a. kjent fra X- Factor i 2009, Stjernekamp i 2015 og suksessen «Vi elsker ABBA», Glenn Lyse vant Idol i 2007 og Ole Alexander Mæland har bakgrunn som vokalist i Elle Melle og deltok i The Voice i 2012.


«Barndomsgater» slippes 22. januar og bandet opptrer i delfinale 2, lørdag 23. januar.


TIX: «Ut Av Mørket»

Tekst og melodi: Andreas Haukeland

Bak navnet TIX finner vi Andreas Haukeland (27) fra Bærum, en av Norges aller største artister. Andreas forteller at karakteren med pels, solbriller og pannebånd fikk navnet TIX som følge av en oppvekst med diagnosen Tourettes syndrom. Han valgte å ta eierskap til kallenavnet og gjorde det til sitt artistnavn.

I 2015 fikk han sitt første store gjennombrudd med russelåten «Sjeiken» som ble det årets partylåt for russen. Til tross for omfattende debatt blant foreldre og i musikkbransjen, lå hans første album «Dømt og Berømt» over 70 uker på VG-lista.

«Ut Av Mørket» slippes fredag 15. januar. TIX opptrer i den første delfinalen lørdag 16. januar.

Disse konkurrerer i delfinale 1 lørdag 16. januar Låtene er nå tilgjengelig i alle strømmetjenester.


Beady Belle: «Playing with fire»

Tekst/Melodi: Beady Belle

Beate Lech (46), kjent som Beady Belle, er en vokalist, artist, låtskriver og produsent med et stort internasjonalt publikum. Hun har turnért i store deler av verden siden tidlig på 2000-tallet og har samarbeidet med verdensstjerner som Jamie Cullum og R&B artisten India.Arie, Dee dee Bridgewater, samt Joshua Redman og Jarle Bernhoft. Hun har opptrådt på store, internasjonale festivaler og konsertscener som Royal Albert Hall. Beady Belle gjorde seg bemerket i Stjernekamp høsten 2019, noe som ble en døråpner til et større og bredere publikum i Norge.


Blåsemafian: «Let Loose»

Tekst/Melodi: Jørgen Lund Karlsen, Sigurd Evensen, Stig Espen Hundsnes, Benjamin Sefring, Caroline Teigen.

Blåsemafian er en av de mest anerkjente blåserekkene i Norge og Europa og består av Sigurd Evensen (27) fra Oslo på trombone, Stig Espen Hundsnes (32) fra Stord på trompet og Jørgen Lund Karlsen (27) fra Fredrikstad på saksofon.

Blåsemafian har samarbeidet med en rekke artister som Marcus & Martinus, Madcon, Cezinando, Angelina Jordan i tillegg til opptredener ved flere TV-produksjoner. De siste årene har mafiaen tatt steget frem på scenen for selv å være artisten. De leverer høy energi, unik attitude og musikalitet på internasjonalt nivå.

Featuring artist på Let Loose er Caroline (Hazel) Teigen.


Jorn: «Fate Bloody Faith»

Tekst/Melodi: Åge Sten Nilsen, Jørn Lande, Eirik Renton, Kjell Åge Karlsen

Jorn, eller Jørn Lande (52) som er hans fulle navn, har vokst opp på Rjukan og bor nå i Fredrikstad.
Han har nærmere 50 internasjonale albumutgivelser bak seg og er oppført på de største salgslistene rundt om i verden, inkludert Billboard. Jorn er kjent for sin store vokalkapasitet, og er påstått å være den største norske musikalske eksporten siden A-ha og har solgt millioner av album på verdensbasis.


Stina Talling: «Elevate»

Tekst/Melodi: Bård Mathias Bonsaksen, Hilda Stenmalm, Stina Talling, Eirik Hella, Monika Engeseth

Stina Talling (17) fra Bergen startet med YouTube-videoer i 2013 og har siden det hatt mye å gjøre ved siden av skolegangen. På YouTube har hun nesten 17 millioner avspillinger av sine personlige og humoristiske videoer. I 2019 fikk hun platekontrakt med Sony Music og har gitt ut flere låter: «Fortid til fremtid», «Jada Jada» med Cherie Mwangi, «En gang til» med Eirik Lyng, «Livet Nå» og sangen «En rakett til måneland» kjent fra Netflix-filmen «Månereisen» i 2020.