januar 12

Koronatestingen av haldensere flytter fra Os til Svinesund

Foto via Halden kommune / Meyer

Flytter koronatesting til Svinesund


Koronatestingen av haldensere flytter fra Os til Svinesund. Dermed vil all koronatesting i Halden være samlet på samme sted fra onsdag. Det opplyser Halden kommune på sine nettsider:


Tirsdag kveld etter stengetid flyttes koronasenteret fra Os til Svinesund testsenter i Sponvikveien. Fra onsdag morgen 13. januar vil testingen av haldensere skje på samme sted som testingen av de som krysser grensen.


– Selv om testingen av haldensere nå skal gjøres på samme sted som testingen av de som krysser riksgrensen, så vil dette organiseres hver for seg. Det blir et eget kjørefelt for haldensere som skal testes, slik at de ikke må stå i kø sammen med de som krysser grensen. Testingen av haldensere skal også foretas i en egen brakkerigg på Svinesund, sier enhetsleder helsehus Solfrid Ramdahl i Halden kommune.

Bestilling av test

Alle haldensere som trenger en koronatest skal fortsatt bestille tid til dette som før. Det er ikke drop in.

Timebestilling av koronatest kan gjøres på nett her

Timebestilling kan også gjøres via koronatelefonen som har nummer 488 85 200. Koronatelefonen er åpen hverdager klokken 9 – 18, samt lørdager og søndager klokken 10 – 18. Nettbestilling er alltid åpent.


Bedre arbeidsforhold

Flyttingen til Svinesund er viktig for å kunne tilby gode arbeidsforhold for kommunens ansatte. I tillegg er det begrenset hvor lenge aktiviteten kan være på Os grunnet byggeplanene der.

– Ved å flytte koronasenteret til Svinesund får vi gitt våre dyktige medarbeidere mye bedre arbeidsforhold enn hva vi har hatt i sentrum. Nå skal alt av koronatesting gjennomføres innendørs og det er en nødvendighet nå som vinteren er kommet, sier Solfrid Ramdahl.


—-

aktuell link | Halden kommune