januar 22

Halden kommune: Tillat med alkohol til mat


Nå kan serveringsbransjen i Halden igjen tilby alkoholholdig drikke til gjester som skal spise mat. Samtidig må gjestene huske på at det fortsatt er strengt smittevern som gjelder opplyser kommunen på sine nettsider:Ved midnatt natt til fredag 22. januar ble det innført nye nasjonale regler om skjenking av alkohol, som følge av at et stortingsflertall ønsket dette. De enkelte kommunene har muligheten til å vedta lokale regler som er strengere enn de nasjonale reglene, men Halden har ikke gjort dette.

– Smittesituasjonen i Halden tilsier at det ikke er behov for egne lokale regler nå. Selv om det har vært alvorlige smittesituasjoner knyttet til alkoholservering andre steder i Norge, har vi ikke opplevd dette i Halden. Det har vært få bekymringsmeldinger, og alt tyder på at både eiere, ansatte og besøkende opptrer både ryddig og ansvarlig. Så lenge dette vedvarer, gjelder de nasjonale reglene om skjenking i Halden, sier kommuneoverlege Kjersti Gjøsund.


Nye regler

Fra natt til fredag 22. januar gjelder følgende tiltak:


Skjenkestopp ved midnatt.

Gjester kan ikke slippes inn etter klokken 22.00.
Alkohol kan kun serveres ved bord, og det skal være sitteplasser til alle gjester.

Servering av alkohol kan bare skje til de som får servert mat.Nyttig for bransjen

NHO har gått grundig gjennom de nye reglene og andre gjeldende smittevernkrav til serveringsbransjen. Dette kan det være nyttig for serveringsbransjen i Halden å se nærmere på.


NHO forklarer her enkelt hvordan de nye skjenkereglene skal praktiseres. Er du i tvil bør du lese dette.


NHO har laget en nyttig veileder for håndtering av smitteverntiltak ved norske serveringsbedrifter. Les veilederen for serveringsbransjen her.

Følger du NHOs bransjeråd, kan du også vise det med egne plakater som du finner her.


Gjestene må ta sitt ansvar

Det kreves mye av bransjen for å holde serveringssteder åpne under en pandemi, men det er også viktig at alle som er gjester er bevisst på sitt ansvar.

– Selv om spisestedene nå får tillit av myndighetene til å servere alkohol til maten, er det viktig at alle som ønsker å beholde dette tilbudet fremover også tar ansvar. Det er ikke bare opp til næringen å sikre godt smittevern. Det er også ditt og mitt ansvar. Bruk munnbind der du ikke klarer å holde avstand og respekter næringens regler. Alle som ikke er helt friske skal holde seg hjemme, sier kommuneoverlege Kjersti Gjøsund.

—-

Aktuell link | Halden kommune