januar 25

Smittestopp har passert en halv million nedlastinger


Appen Smittestopp passerte en halv million nedlastinger det siste døgnet. Appen er frivillig å bruke, og gjør at du både kan få og gi raskt beskjed om smitte opplyser FHI i en artikkel:Appen ble lansert 21. desember, og har i dag blitt lastet ned 543 400 ganger. 602 personer har meldt fra gjennom appen til andre at de har vært smittet, slik at de som får beskjed kan få testet seg.
– Jo flere som bruker appen, jo mer effektivt vil den virke. Vi er veldig glade for at så mange har lastet den ned, og håper mange flere vil vurdere nedlasting, sier assisterende direktør Gun Peggy Knudsen ved FHI.


Last ned appen på App Store eller Google Play.
Se Nøkkeltall fra Smittestopp.


Rask beskjed om smitte

Appen er frivillig å bruke, og den gjør det mulig for brukerne raskt å få beskjed om de har vært i nærheten av noen som er smittet, og gi raskt beskjed til andre dersom de selv har fått påvist smitte.
Appen er spesielt nyttig i situasjoner du har vært i nærheten av personer du ikke kjenner, eller ikke husker du har vært i nærheten av.
Om lag en tredel av befolkningen sier de vil laste ned appen, mens en tredel sier de ikke vet.


– Så langt har langt færre lastet ned appen enn de som i undersøkelser sier de vil gjøre det, så vi har en vei å gå for å gjøre appen bedre kjent. Vi fortsetter arbeidet med dette fremover, sier Gun Peggy Knudsen i FHI.