januar 26

Påbud om hjemmekontor


Nå blir det påbud om hjemmekontor for alle haldensere som kan jobbe slik. I tillegg blir det noe innstramming ved treningssentre opplyser Halden kommune på sine nettsider:Formannskapet i Halden kommune vedtok mandag kveld en ny oppdatering av den lokale koronaforskriften slik kriseledelsen har foreslått. Det er moderate endringer i forskriften som gjelder til og med 2. februar.

– Kommuneoverlegen har hatt dialog med Folkehelseinstituttet om de nye koronareglene for Halden. FHI er enig med oss om at vi har funnet et passende nivå på smittevernreglene for Halden gitt vårt smittetrykk og avstand til Nordre Follo, sier kommunedirektør Roar Vevelstad.

Se alle de lokale koronareglene her

Det er to nye krav som kommer i tillegg til tidligere regler, som følge av dette vedtaket.


Treningssentre – bingohaller – svømmehaller

«Treningssentre og lokaler for tilsvarende aktiviteter kan holdes åpne. Det må sørges for at det ikke er flere til stede i lokalet enn at det kan holdes minst to meters avstand til enhver tid. Dette gjelder både individuell trening og gruppetrening. Tillatt antall gjester i lokalet skal beregnes ut fra størrelsen på lokalet. Treningssenteret er ansvarlig for at smittereglene overholdes. Bingohaller og svømmehaller kan også holde åpent om reglene for treningssentre følges.»

– Vi har valgt å legge opp til større avstand mellom mennesker i stedet for å redusere tilbudet. Vi kunne ha krevd bemanning, men erfaring har vist at det gir redusert åpningstid og dermed større konsentrasjon av folk den tiden det er åpent. Det er enklere å sikre avstand mellom folk, hvis man kan spre trening og aktivitet utover et større tidsrom. Nå må alle som skal trene sørge for å holde minst 2 meters avstand til andre slik at vi kan opprettholde tilbud som dette, sier kommuneoverlege Kjersti Gjøsund.


Påbud om hjemmekontor

«Arbeidsgivere skal sørge for at ansatte jobber hjemmefra så langt det er praktisk mulig. Arbeidsgivere skal kunne dokumentere at det er gitt beskjed til de ansatte om hvordan dette skal gjennomføres i virksomheten.»

– Det er ikke en stor utfordring med kollektivtrafikk i Halden. Derfor har hjemmekontor til nå vært noe vi har anbefalt og ikke krevd. Samtidig er det mange haldensere som pendler til andre kommuner i nærheten. Med utbruddet av det muterte viruset i Nordre Follo, ser vi at det er viktig å redusere reiser på tvers av kommunegrenser. Derfor pålegger vi nå alle som kan gjøre jobben sin hjemmefra om å gjøre dette, sier kommuneoverlegen.


Rødt nivå i videregående

I tillegg til de nye reglene om hjemmekontor og treningssentre, har kommuneoverlegen videreført rødt nivå ved Halden videregående skole. Det er ikke en del av forskriften som er vedtatt mandag.

—-

Aktuell link | Halden kommune