februar 05

-Mutert virus påvist i Fredrikstad


Foreløpige analyser viser at innbyggere med koronasmitte i Fredrikstad, knyttet til utbruddene på Sykehuset Østfold og i Hockeyklubben Comet, trolig har den britiske muterte varianten av koronaviruset. Det skriver Fredrikstad kommune på sine nettsider.


-Forberedt

–Dette har vi vært forberedt på. I perioden fra det ble påvist mutert virus i hockeyklubben Comet i Halden, har vi i Fredrikstad håndtert alle tilfeller knyttet til dette utbruddet og utbruddet på Sykehuset Østfold, som om det dreier seg om mutert koronavirus, sier kommuneoverlege Lise W. Storhaug.


– Vi antar at det foreløpig dreier seg om et tyvetalls smittetilfeller av mutert koronavirus, sier kommuneoverlege Lise W. Storhaug.


Forgreininger til Sagabakken skole

Som følge av at ett smittetilfelle ved Sagabakken skole kan knyttes til utbruddet i hockeyklubben Comet, har kommunen nå valgt å sette 1.-4. klasse og deres husstandsmedlemmer i karantene i 10 dager fra og med torsdag 4. februar. 5.-7. klasse får hjemmeundervisning neste uke.Tiltak

–Som kommuneoverlegen sier, har vi vært forberedt på at smittetilfellene fra Comet og Sykehuset Østfold kunne være den britiske virusvarianten. Tiltaksnivået i Fredrikstad fra 1. februar har gjenspeilet dette. Avhengig av hvordan situasjonen utvikler seg, tilpasser vi fortløpende tiltakene våre, sier ordfører Jon-Ivar Nygård.