februar 08

Over 200.000 koronavaksinasjoner


Fram til 8. februar er det er satt til sammen 218.015 doser med koronavaksine, viser oppdaterte tall fra Nasjonalt vaksinasjonsregister SYSVAK.

Blant de vaksinerte har 172.897 personer fått 1. dose, og 45.118 personer har fått 2. dose med koronavaksine opplyser FHI i en artikkel:– Vi er godt fornøyd med innsatsen til de som vaksinerer, og vi ser at kravet til elektronisk registrering etterleves, sier avdelingsdirektør Karianne Johansen ved Folkehelseinstituttet.


Mer detaljert statistikk

Den aller første dosen av koronavaksinen Comirnaty (fra BioNTech og Pfizer) ble satt 27. desember 2020, og vaksinen fra Moderna ble tilgjengelig 12. januar 2021. Nå har også de første dosene med vaksinen fra AstraZeneca ankommet Norge.


– Nå som det er tre ulike koronavaksiner i bruk, er det veldig viktig at de som registrerer i SYSVAK og i pasientjournal er oppmerksomme på å bruke riktig vaksinekode, sier Karianne Johansen.
aktuell link | FHI