februar 09

Folkehelseinstituttet anbefaler koronavaksine til ungdom i alderen 16-17 år med høy risiko for alvorlig sykdom.


Forskning viser at risiko for alvorlig forløp av covid-19 er lav for barn og unge, selv ved kronisk underliggende sykdom. I Norge har koronavaksinasjon frem til nå kun vært anbefalt til personer 18 år og eldre.


– Vaksinen til Pfizer-BioNTech-vaksinen er godkjent fra 16 år. Vi vurderer derfor at den bør tilbys ungdom 16-17 år med høy risiko for alvorlig sykdom, sier Margrethe Greve-Isdahl, overlege ved Folkehelseinstituttet i en artikkel:
Greve-Isdahl sier at vaksinasjon først og fremst anbefales ungdommer som har alvorlige og komplekse nevrologiske sykdommer eller medfødte syndromer. Andre ungdomspasienter med sjeldne og alvorlige sykdommer og tilstander vil også kunne motta vaksine. Gruppen vil kunne tilbys vaksine prioriteringsgruppe 4.


——

aktuell link | FHI