februar 15

Væromslag på Østlandet kan gi glatte veger


Snøvær og fortsatt kaldt kan gi glatte veger på Østlandet. Kjør etter forholdene! Foto: Knut Opeide, Statens vegvesenVær ekstra oppmerksom når du skal ut og kjøre de nærmeste dagene. Snøvær og fortsatt kaldt vær kan gi vanskelige kjøreforhold advarer Statens vegvesen i en melding:

Det kan være utfordrende for Statens vegvesen sine driftsentreprenører å opprettholde ønsket standard på veiene når det snør og er kaldt samtidig.


– Etter flere uker med kaldt, stabilt vær som har gitt gode kjøreforhold, går vi nå mot et væromslag. Det kommer nedbør i form av snø. Siden det fremdeles er kaldt, kan dette gi glatte veger så vi oppfordrer bilistene til å kjøre etter forholdene, sier seksjonsleder Asbjørn Stensrud i Statens vegvesen.
Driftsentreprenørene er ute og gjør nødvendig tiltak.