februar 25

Klart for finale i Mesternes mesterF.v. Håvard Tvedten, Aksel Lund Svindal og Magnus Midtbø skal måle krefter for siste gang i Mesternes mester. Foto: Sunniva Luca Veliz Pedersen, Rubicon TV/NRK


Fredag 26. februar skal den 12. vinneren av Mesternes mester kåres på NRK. Håvard Tvedten, Aksel Lund Svindal og Magnus Midtbø skal måle krefter for siste gang beskriver NRK i en melding:Etter en rekordsesong med 1,5 millioner seere i snitt pr. episode, er det klart for finale i Mesternes mester. Blir det en håndballspiller, en alpinist eller en klatrer som går av med seieren til slutt?


I løpet av øvelsene «blå ballong» og jaktstart skal det avgjøres hvem av de tre som går videre til den siste og avgjørende konkurransen. Til slutt møtes to finalister i en ekstremt krevende hinderbane der de siste kreftene skal tas ut.


De to første konkurransene er innspilt i steinbruddet Færeheia ved Grimstad, mens vi i hinderbanen skal tilbake til sandstranda i Storesand ved Fevik.Mesternes mester sesong 12 ...


Åtte av ni i nattest

Sesong 12 av «Mesternes mester», for første gang innspilt på norsk jord, har vært ekstremt jevn og spennende. Etter at Øystein Pettersen dessverre røyk ut med skade på dag én, har hele åtte av de ni andre deltakerne måttet ut i nattest.


Bare Håvard Tvedten har unngått å havne blant de siste på resultatlista og sluppet unna samtlige fem nattester. Til gjengjeld har han aldri vært temavinner, mens Magnus Midtbø og Aksel Lund Svindal har vunnet tre temaer hver. Andre temavinnere har vært Anne Margrethe Hausken (program 1-2) og Linda Medalen (program 4).
Mesternes mester sesong 12 ...

Rekorder

Sesongen har også være preget av nye rekorder i klassiske Mesternes mester-øvelser. Johann Olav Koss knuste rekorden i 90-graderen i program 2. Aksel Lund Svindal og Magnus Midtbø har felt to rekorder hver: Svindal i tyngdekraft og skranken og Midtbø i jerngrep og kronidioten.


Årets sesong har også hatt tidenes høyeste seertall for Mesternes mester, på det meste1,6 millioner. Hver episode er i snitt sett av 1,5 millioner. Fjorårets sesong ble sett av 1.270.000 seere i snitt og finalen av 1.317.000.Mesternes mester sesong 12


Om Mesternes mester sesong 12

Norsk underholdningsserie, 10 episoder
Produsert av Rubicon TV for NRK (2021)
Programleder: Dag Erik Pedersen
Produsent, Rubicon TV: Martine Holbye
Prosjektredaktør NRK: Pia Basberg


Tidligere vinnere av Mesternes mester

Sesong 1, 2009: Dag Otto Lauritzen
Sesong 2, 2010: Daniel Franck
Sesong 3, 2011: Finn-Christian Jagge
Sesong 4, 2012: Tor-Arne Hetland
Sesong 5, 2014: Marco Elsafadi
Sesong 6, 2015: Aleksander Hetland
Sesong 7, 2016: Thor Hushovd
Sesong 8, 2017: Anders Jacobsen
Sesong 9, 2018: Gro Hammerseng-Edin
Sesong 10, 2019: Pål Anders Ullevålseter
Sesong 11, 2020: Eirik Verås Larsen