mars 01

Thrillerdramaet «Bortført» er vårens store dramasatsing på TV 2

Foto via Tv2. Andrea Berntzen spiller Pia (24), som blir kidnappet av IS i SinaiørkenenTV 2 fortsetter å satse på norsk drama med «Bortført», som er et norsk thrillerdrama med internasjonale koblinger. Serien har premiere på TV 2 og TV 2 Sumo 11. april opplyser tv-selskapet i en melding:
«Bortført» (som tidligere hadde den internasjonale arbeidstittelen «What happened in Oslo») er en intens og aktuell historie pånorsk, engelsk, hebraisk og arabisk. Kyrre Holm Johannessen har, sammen med israelske Ronit Weiss-Berkowitz, skrevet manuset til thrillerdramaet.– Selv om serien utspiller seg i forskjellige land, med forskjellige kulturer, så handler den først og fremst om mennesker som gjør alt de kan for å overleve, for å redde barna sine, det de setter høyest av alt. Og om hvordan hemmeligheter blir vanskeligere og vanskeligere å komme seg ut av, hvis du først har begynt å lyve, sier Holm Johannessen.Bortført av IS

24 år gamle Pia (Andrea Berntzen), blir kidnappet av IS sammen med to israelere i Sinaiørkenen. Foreldrene hennes Alex (Anneke von der Lippe) og Karl (Anders T. Andersen), som ikke engang visste at Pia hadde reist til Midtøsten, er dypt fortvilet og forvirret. Nå starter en innbitt kamp for å få datteren fri, og en desperat jakt etter svar.Kravet fra kidnapperne er enkelt: De vil ha tolv IS-fanger frigitt i Israel og én i Norge, snarest mulig. Hvis ikke blir gislene henrettet.


Den israelske og norske staten er nølende når det gjelder forhandlinger med terroristene, så Alex tar saken i egne hender. Hun har sine egne kontakter i Midtøsten: I 1993 var hun nemlig en del av apparatet rundt fredssamtalene som ledet fram til Oslo-avtalen. Da ble hun kjent med israeleren Arik (Amos Tamam), som nå, 25 år senere, er en høytstående politiker i Israel. Kan han hjelpe med å få Pia fri? Alex oppsøker også en annen venn fra 1993, Layla (Raida Adon), og sammen oppsøker de Hamas i håp om å få hjelp.


Alex, Arik og Layla kom fra tre forskjellige verdener, og hadde alle odds mot seg da de ble venner i Oslo en generasjon tidligere. Nå er gapet mellom dem og deres verdener større enn noensinne. Kan de bygge en felles bro én gang til for å redde Pia? Vil de det? Og hvor langt vil de strekke seg for å bevare potensielt altutslettende hemmeligheter?


– Vil fenge og overraske seerne

I rollen som Pia finner vi stjerneskuddet Andrea Berntzen. Berntzen har gjort seg bemerket med hovedrollen i filmen «Utøya», en prestasjon som gjorde at hun vant Amanda-prisen for beste kvinnelige skuespiller. I rollen som Pias mor, Alex, finner vi Emmy-vinner Anneke von der Lippe («Øyevitne», «En affære», «Ved kongens bord»), mens Anders T. Andersen («Fuglane», «Berlinerpoplene», «Mammon») spiller Pias far.


Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, tror serien vil fenge og overraske seerne:


– I «Bortført» utforsker vi hvor langt vi mennesker er villige til å gå for å beskytte oss selv og våre hemmeligheter, og å redde dem vi elsker. TV 2 jakter alltid etter de beste historiene, og dette er et thrillerdrama som vi er stolte av og som vi gleder oss til å vise til det norske folk, sier Haldorsen.


Regissører er Stian Kristiansen («Mannen som elsket Yngve», «Heimebane», «Heksejakt»), og israelske Uri Barbash («Beyond the Walls», «One of Us»).
Thrillerdramaet ble spilt inn i Oslo, Eidsvoll, Tel Aviv, Jerusalem, Dødehavet og Eilat, og er produsert av norske Monster Scripted, i samarbeid med israelske Drama Team. Produsent i Monster Scripted er Brede Hovland.


«Bortført» er på ti episoder og har premiere på TV 2 og TV 2 Sumo 11. april.