mars 10

Viaplay, TV3 og V4 viser VM på snowboard og freeski


Marcus Kleveland er blant Norges mange medaljekandidater i VM. FOTO via NENT / Ritzau Scanpix


12.-16. mars er det klart for VM på snowboard og freeski fra Aspen i USA. De norske medaljesjansene står i kø, og hele mesterskapet ser du på Viaplay, mens samtlige finaler også fordeles mellom TV3 og V4 opplyser tv-selskapet i en melding:


Verdenseliten i snowboard og freeski har satt kursen til Aspen, og nå skal VM-medaljer utdeles i Big Air, Halfpipe og Slopestyle.Norge

Norge stiller med et meget sterkt lag som består av freeski-utøverne Birk Ruud, Christian Nummedal, Ferdinand Dahl, Sebastian Scherve og Sandra Eie, og snowboard-utøverne Marcus Kleveland, Ståle Sandbech, Torgeir Bergrem, Markus Olimstad og Hanne Eilertsen.


Kommentator Jonas Greve har tro på suksess i mesterskapet, som allerede har blitt utsatt og avlyst to ganger grunnet pandemien.


– Det er spennende at det endelig blir et VM i freeski og snowboard denne sesongen. Det blir bra for utøverne å få målt krefter i det som har blitt en meget amputert og annerledes sesong. Jeg har stor tro på norske muligheter i både freeski og snowboard. X games i Januar viste at vi har blant verdens beste utøvere med norsk flagg på brystet, sier Greve.


Greve skal lede studiosendingene på Viaplay, V4 og TV3, og vil også kommentere mesterskapet sammen med tidligere snowboarder Silje Norendal og nåværende freeski-utøver Johanne Killi, som må stå over mesterskapet med en skade.


I tillegg vil snowboarder Mons Røisland og tidligere X Games-vinner Andreas Ygre Wiig være gjester i studio.


– Birk Ruud er åpenbart en av de store favorittene i freeski. Han deltar i alle tre disipliner – Slopestyle, Big Air og Pipe – noe som er helt enestående. Nivået på disse disiplinene er så høyt at konkurrentene fokuserer kun på én eller maks to for å klare å holde tritt med utviklingen og for ikke å snakke om å hevde seg. Birk er i særklasse. I tillegg kom Ferdinand Dahl fra X games i januar med en sølvmedalje rundt halsen. Han holder et meget høyt teknisk nivå, sier Greve.


– På snowboard er det Marcus Kleveland som stikker seg ut. Gull fra Big Air i X games i januar og overlegen kjøring der gjør ham til en av kandidatene til pallen i VM. Vi må heller ikke avskrive veteranen Ståle Sandbech, som har sølv i Big Air fra sist VM, og gull fra 2017. Han har hatt en skade i foten, men formen er på vei nå.


Finalene starter 12. mars. Alt sendes på Viaplay, mens finalene også sendes på V4 og TV3. Kvalifiseringer 14. og 15. mars vises i tillegg til Viaplay også på V sport-kanalene.


Sendeskjema:

Fredag 12/3:

17.00: Finale Snowboard Slopestyle (Viaplay og V4)
20.30: Finale Freeski Halfpipe (Viaplay og V4)


Lørdag 13/3:

17.00: Finale Freeski Slopestyle (Viaplay og TV3)
20.55: Finale Snowboard Halfpipe (Viaplay og V4)


Søndag 14/3:

16.50: Kvalifisering Snowboard Big Air Kvinner (Viaplay og V sport +)
19.05: Kvalifisering Snowboard Big Air Menn Heat 1 (Viaplay og V sport +)
21.20: Kvalifisering Snowboard Big Air Menn Heat 2 (Viaplay og V sport +)


Mandag 15/3:

16.50: Kvalifisering Freeski Big Air Kvinner (Viaplay og V sport +)
19.05: Kvalifisering Freeski Big Air Menn Heat 1 (Viaplay og V sport +)
21.20: Kvalifisering Freeski Big Air Menn Heat 2 (Viaplay og V sport +)


Tirsdag 16/3:

16.30: Finale Freeski Big Air (Viaplay og V4)
20.00: Finale Snowboard Big Air (Viaplay og V4)