mars 19

Dyster smitterekord i Sarpsborg


Med 45 smittetilfeller i går ble det satt en dyster smitterekord i Sarpsborg. De fleste tilfellene skjer i private hjem eller sammenkomster opplyser kommunen på sine nettsider:


-Den muterte virusvarianten dominerer og den er mye mer smittsom. De fleste smittetilfellene starter med at en person tar med seg smitten hjem eller på besøk til andre og så fører det ofte til at mange av de andre blir smittet, forteller kommuneoverlege Karianne Jenseg Bergman.


Klare budskap

Hun gjentar budskapene fra ordfører Sindre Martinsen-Evje i går:

•Har du vondt i halsen, feber, hoste eller andre symptomer på korona, så må du teste deg så snart som mulig

•Du må holde deg hjemme hvis du ikke er frisk. Og bli hjemme til du har fått tid for test, har blitt testes og har fått negativt svar på koronatesten

•Er du satt i karantene, skal du ikke være i kontakt med noen andre enn de du bor sammen med.


•Husk at personer som har risiko for å bli alvorlig syke hvis de blir smittet, må leve mer skjermet


131 smittet på 4 dager

Senest mandag denne uka var det 32 nye tilfeller, som til da var det høyeste smittetallet i Sarpsborg i pandemien.

Denne dystre rekorden ble altså til de grader overgått med 45 nye tilfeller i går. Bare de siste dagene har 131 personer fått påvist korona i Sarpsborg. Av gårsdagens 45 tilfeller er 23 smittet i egen husstand og 10 på besøk hos andre.


Det finnes lyspunkter

Kommuneoverlegen ser også noen gledelige lyspunkter.

-For det første ser vi at mange av de som smittes har få nærkontakter. Det er kjempeflott og helt avgjørende for å få redusert smittetallene. Dessuten har vi sett en gledelig nedgang i smitte relatert til skolene og det viser at rødt nivå, med færre elever samlet samtidig, har ønsket effekt.

De harde tiltakene som ble innført i hele Viken tirsdag trenger nok ytterligere en ukes tid på seg før vi ser noen stor effekt av dem. Nå må vi være enda flinkere fram til og gjennom påskeuka, med å ikke gå på besøk, treffe få andre mennesker, opprettholde avstanden til andre og unngå kontaktsmitte, sier kommuneoverlege Karianne Jenseg Bergman.
aktuell link | Sarpsborg kommune