mars 19

Stjernelag klart for MAMMA MIA! på Folketeateret


Foto via Scenekvelder / Ulrikke Brandstorp




Når MAMMA MIA! inntar scenen på Folketeateret i Oslo 26. august, er det noen av landets ypperste skuespillere og artister som gir liv til den romantiske historien og den tidløse ABBA-musikken.



Rollene som de tre mulige fedrene i forestillingen bekles av Thomas Numme, Kåre Conradi og Ingar Helge Gimle opplyser arrangøren i en pressemelding:


Det er Ulrikke Brandstorp som spiller hovedrollen som den gifteklare Sophie, og Karoline Krüger skal tre inn i den ikoniske rollen som moren hennes Donna. Donnas støttende venninner spilles av Siw Anita Andersen og Siren Jørgensen.


Med det er alle hovedrollene klare for en av verdens mest berømte musikalforestillinger, som settes opp i Oslo med premiere 26. august 2021.


– For en fest dette blir, med denne gjengen på scenen samtidig. Jeg kan vanskelig se for meg en bedre forestilling å invitere til enn nettopp MAMMA MIA! når verden åpner for alvor rett over sommeren, sier Karianne Jæger, executive produsent i Scenekvelder.


I MAMMA MIA! veves ABBAs hitmusikk sammen med fortellingen om Donna, som fra hotellet sitt på en gresk øy-idyll skal gifte bort datteren sin Sophie.


Thomas Numme har altså fått en av hovedrollene i forestillingen, som en av Sophies mulige fedre.
Numme har lang fartstid i rampelyset, med over 25 år på norske tv-skjermer. Nå er det fra scenen han skal sjarmere det norske folk, med både skuespill og sang. Han debuterer som skuespiller i MAMMA MIA!-forestillingen.


– Jeg trer inn i denne rollen med en passe dose av selvtillit og nervøsitet. Jeg har bransjens beste folk rundt meg, og det er en fantastisk underholdene forestilling vi setter opp. Så jeg legger ikke skjul på at jeg gleder meg veldig til å innta Folketeateret, og basert på det jeg hører om billettsalget er det flere som gleder seg, sier Thomas Numme.


Så er det altså Ulrikke Brandstorp som skal innta Folketeateret i rollen som Sophie.

– Dette blir livets eventyr, jeg gleder meg ekstremt mye til å dele scenen med så mange flinke folk! Jeg er veldig takknemlig for denne muligheten, og er skikkelig klar for å spre glede og sang til det norske folk med denne fantastiske musikalen, sier Ulrikke Brandstorp.

Hun legger til:

– Håper vi ses høsten 2021 for en trygg og herlig opplevelse på Folketeateret. Jeg skal i alle fall stå på scenen og gjøre alt jeg kan for at det skal bli en magisk kveld du aldri vil glemme.


Brandstorp (25) har gjort seg bemerket på flere scener og i flere sammenhenger siden hun inntok rampelyset for alvor i 2013. For kort tid siden gikk hun seirende ut av NRKs Maskorama, med hele det norske folk som publikum.


I fjor vant hun også den norske Eurovision Song Contest-finalen, og har dessuten trollbundet publikum på Folketeateret med en av hovedrollene i suksessmusikalen The Sound of Music.


MAMMA MIA! gikk fra West End til å bli et globalt fenomen. Judy Craymer, forestillingens skaper og produsent, har engasjert utallige publikummere med hennes geniale visjon om å iscenesette den fortellende magien til ABBAs tidløse sanger med en solfylt, morsom fortelling om en mor, en datter og tre mulige pappaer som utspiller seg på en gresk øy-idyll.
Scenekvelder presenterer, i samarbeid med det svenske produksjonsselskapet Per Se, MAMMA MIA! på Folketeateret i Oslo etter avtale med Judy Craymer, Richard East og Björn Ulvaeus for Littlestar i samarbeid med Universal.