mars 24

Redningsselskapet er klare for båtpåskenRedningsselskapet går inn i påsken med en robust beredskap. Foto via Redningsselskapet / Mats Grimsæth.


Påsken er høytid og sesongstart for mange båtfolk. Redningsselskapet går inn i påsken med en robust beredskap. Med gode forberedelser er det å være på sjøen en fin og trygg aktivitet i en annerledes tid.-Våre 52 redningsskøyter, bemannet med faste og frivillige mannskaper, har skjerpet beredskapen nå inn mot påske. Båtfolket skal vite at vi er til stede for dem, og jeg tror det er viktig at vi representerer en ekstra trygghet når mange nå skal gjennomføre jomfruturen, sier generalsekretær i Redningsselskapet Rikke Lind i en melding:


Sjekk båt og utstyr før du legger ut på tur

Mye er gjort med gode forberedelser. Det er viktig at du sjekker båt og utstyr før du legger ut på tur. Dette kan utgjør forskjellen på en god og dårlig dag på sjøen!

Bruk litt ekstra tid på service og vedlikehold i forkant av sjøsettingen. Grunnen til at mange trenger hjelp på årets første tur er som regel motorstopp som følge av manglende vedlikehold, urenheter i drivstoffet eller at du får vanninntrenging i skroggjennomføringer som ikke er ordentlig lukket eller vedlikeholdt etter vinteropplag.

Sjekk at kommunikasjonsutstyr fungerer, følg med på værmelding og ta med ei ekstra kanne med drivstoff og lenseutstyr.


Det er vår i lufta, men fortsatt vinter i vannet

Nå er det meldt fint vær over store deler av landet, men det er fortsatt veldig kaldt i vannet.

–Selv om det er vår i lufta er det fortsatt vinter i vannet. Faller du ut i vann som er 15 grader eller kaldere, kan du oppleve å få kuldesjokk. Det er derfor viktig å ta gode forholdsregler, riktige klær for årstiden, alltid redningsvest og en oppfriskning av navigasjonskunnskapene, sier Rikke Lind.


Her finner du tips og råd på veien mot vannet i påsken:


https://www.redningsselskapet.no/sikker-til-sjos/sjekk-dette-for-sesongens-forste-battur/


https://www.redningsselskapet.no/sikker-til-sjos/unnga-battrobbel-med-enkle-rad/

Om du skulle havne i vannet. Her er noen gode tips og råd om nedkjøling. Fint om du leser dette før du reiser ut på vannet.

https://www.redningsselskapet.no/sikker-til-sjos/slik-behandler-du-en-nedkjolt-person/

https://www.redningsselskapet.no/sikker-til-sjos/kledd-for-den-kalde-fine-tiden/