mars 26

Aamodt, Strømsvåg og Bjørnstad til NENT. Vintersport på TV..


Foto via NENT


Nye profiler klare i NENT Groups storsatsing på vintersport opplyser TV-selskapet i en melding:


Nordic Entertainment Group har startet nedtellingen til neste vintersportssesong. Strømmetjenesten Viaplay blir skisportens nye hjem, og TV3 kommer til å bli hovedkanal for langrenn.


Vintersporten har skapt mange av Norges største sportsøyeblikk og skihelter i rødt, hvitt og blått: Fra Johan Grøttumsbråten på 1920- og 30-tallet til nåtidens store stjerner som Therese Johaug og Johannes Høsflot Klæbo.

Langrenn har en svært fremtredende plass i den norske folkesjelen, og det er noe NENT Group kommer til å verne om når man fra og med 2021-22 tar over mesteparten av FIS (det internasjonale skisportforbundet) sine rettigheter.

– Det er med stor ydmykhet og høye ambisjoner vi skal ta oss av den elskede vintersporten. De seerne som velger Viaplay kan strømme all vintersporten vi har, selvsagt reklamefritt, og vi gjør TV3 til lineær hovedkanal der langrenn kommer til å sendes.


Jeg er veldig fornøyd med og stolt over det teamet som kommer til å guide seerne gjennom en rekke av fremtidens klassiske sportsøyeblikk, og vårt studio med de aller nyeste investeringene er et av de mest moderne i sportsverden. Kort sagt, nå smeller det, sier Anders Jensen, VD og konsernsjef i NENT Group.

TV3 vil i tillegg til langrenn vise et utvalg av konkurransene i alpint, hopp og kombinert, som vil fordeles mellom TV3 og V sport 1.

Nye navn


Julie Strømsvåg
, som er et velkjent navn innen formidling av sport, er nå klar som programleder for vinterstudiosendingene. Den jobben vil hun dele med Ørjan Bjørnstad. I tillegg er det klart at Åge Skinstad og Jan Christian Bjørn skal kommentere langrenn. Men ikke nok med det: Tidligere OL- og VM-vinner i alpint, Kjetil André Aamodt, er klar som ny ekspert, mens Andreas Toft og Marius Arnesen også blir en del av alpint-teamet.


Dette blir veldig spennende. Vintersport har vært livet for meg: Jeg er oppvokst med det på tv, selv vært en del av sirkuset, og fått jobbe med det etter karrieren. Når det nå er nye rettighetshavere er jeg heldig som får være med videre på ferden. Dersom jeg kan fortsette å gjøre en jobb for vinteridretten – og spesielt alpint – og folk synes det er hyggelig å se på, synes jeg det er veldig moro. Derfor ønsker jeg å ta vinteridretten enda et steg med NENT, sier Aamodt.


Jeg gleder meg stort til å få være en del av vintersatsingen og vinterstudio som betyr så mye for så mange. Når vi får æren av å formidle en del av den norske folkesjela blir det fullt fokus på å gi seerne et godt sted å være, sier Strømsvåg.

– Julie Strømsvåg har en cv og en bakgrunn som det lukter svidd av. Det er ytterst få som kler den store scene like godt som henne, og vi tenker vi er heldige som får en så merittert og dreven programleder med på laget. Med henne sender vi både varme og kompetanse rett hjem i stuen til norske tv-seere. Ørjan Bjørnstad er lagspilleren som tar stadig nye steg i sin programleder-karriere. Med en egen evne til å både være relevant, samt skape god stemning i studio, skal det bli en glede å se ham håndtere vinter-rettighetene, sier sportssjef i NENT Norge, Kristian Oma.

– Kjetil André Aamodt er lagbyggeren som også setter standarden for alle rundt seg. En elegant og kompromissløs formidler, med kjærlighet for alpint spesielt og all annen sport generelt. Og selv om merittene og karrieren hans er til å miste pusten av, er han også akkurat den type kulturbygger vi har ønsket oss i NENT. I Jan Christian Bjørn og Åge Skinstad har vi en perfekt balanse mellom ungdommelig pågangsmot og sindig kompetanse. Det kommer til å ose skiglede av disse to på luften. Det føles veldig trygt og godt å vite at vi kan gå til sesongen med et så skarpt par i boksen.


Slik sender NENT Group vintersporten


Viaplay blir vintersportens nye hjem og tilbyr alt fra NENT Groups skisportrettigheter – reklamefritt. Samtlige konkurranser kommer til å være tilgjengelige i sin helhet i 48 timer etter sendeslutt.

TV3 kommer til å bli hovedkanal for NENT Groups langrennsrettigheter, og vil også sende et utvalg av konkurransene i alpint, hopp og kombinert, som vil fordeles mellom TV3 og V sport-kanalene.