april 09

Pass og ID-kort: Derfor varierer tilgangen på passtimer

Foto via Politidirektoratet


På grunn av pandemien og smittesituasjonen i Norge, er det ulike smittevernstiltak ved pass- og ID-kontorene rundt om i landet. Noen steder er det god kapasitet, mens andre steder tar det lenger tid å få time opplyser Politidirektoratet i en artikkel:Pandemien har vart i over ett år, og den fører til mange konsekvenser. En av konsekvensene er at det er ulik kapasitet ved pass- og ID-kontorene i landet på grunn av smitteverntiltak og regler – som endres hyppig. Akkurat nå er ventetiden for å få time til nytt pass og nasjonalt ID-kort beklageligvis lang på Østlandet og i noen større byer i andre deler av landet.

– Politiet forventer at mange ønsker å fornye passet sitt når det blir mulig å reise igjen. I tillegg utløp det mange pass i fjor uten at de ble fornyet på grunn av pandemien, forteller Bjørn Vandvik, avdelingsdirektør i Politidirektoratet.

SJEKK TIME

– Vi har stor oppmerksomhet på situasjonen, og sammen med politidistriktene legges det nå planer for å håndtere økt etterspørsel fremover. Ett eksempel på tiltak er utvidede åpningstider der smittesituasjonen tillater det, sier Vandvik.

Legger ut nye timer fortløpende

Smittevernstiltakene endrer seg stadig og påvirker åpningstider og tilgjengelige timer.

– Vi har stor forståelse for at det kan være frustrerende. Samtidig må vi følge de gjeldende regler og ta hensyn til smittevern. Vi legger ut timer fortløpende på politiet.no. Hvis du ikke finner time med en gang, prøv igjen litt senere, sier Vandvik.
Det er også viktig at alle følger gjeldende smittevernregler og råd der de bor.

—-

aktuell link | Politidirektoratet