april 13

NRK feirer norsk musikk, spiller..


Stig Brenner, Marcus og Martinius og Larsiveli framfører den heilt nye låten «Fri/Miserabel» fredag kveld under Spellemann (Foto: Shawn Arvind/Oslo Records/Def Jam Norway/Universal/Kim Erlandsen/NRK

Fredag 16. april spiller alle NRKs radiokanalar bare norsk musikk, og på kvelden er det Spellemann på NRK1. NRK P1 feirer hele uka og byr på norsk musikk.I år som i fjor spiller NRK P1 kun norske artistar fra mandag og fram til og med fredag 16. april.


– Norske musikere og artister er viktige for NRK, samfunnsoppdraget vårt og lytterne våre skriver NRK i en melding:

Vi ønsker både å hylle de – og glede lytterne med mangfoldet av den gode norske musikken som er skapt nå og tidligere. Det er en veldig god tradisjon å gi lytterne både godt kjente og ukjente norske musikere og musikk på alle kanaler på fredagen, og for over en million lyttere på NRK P1 hele uka, forteller radiosjef i NRK, Cathinka Rondan.
Slik blir Spellemann på NRK

Det blir mer norsk musikk på NRK kvelden 16. april når 27 prestisjetunge Spellemannpriser skal deles ut på NRK1. Sendinga begynner kl. 19:55 og blir ledet av Sandeep Singh og Silje Nordnes. Først blir sju prisar delt ut.

Prisutdelingen fortsetter senere Kl. 22:45-23:00 og 23:15-00:15 (før og etter Kveldsnytt). Tarjei Strøm leder denne sendingen, og her vil hele 20 priser bli delt ut.


Disse artistene skal opptre:

Sondre Lerche
Annie
SKAAR
Valkyrien Allstars
Stig Brenner, Marcus og Martinius, Larsiveli
Hagle og EHI
Andreas Ihlebæk
Natnael
Girl in red
Emma Steinbakken og Aslag Haugen
Det Norske Solistkor